Provodite ljeto i godišnji u Zagrebu? Evo što raditi

Piše: Z.P., Zagreb
Objavljeno 01.07.2022.

0

Foto: CroModa

Foto: CroModa

Mnogi od nas ne žele ili nisu u mogućnosti otići na more. Donosimo vam nekoliko prijedloga kako ovo ljeto učiniti što zabavnijim

Bez obzira na sve čari mora, i Zagreb ljeti ima svoje prednosti. Gužve su manje, mogućnosti je puno, a festivalski program nimalo ne zaostaje za obalom. Donosimo vam nekoliko prijedloga što izabrati i čime se pozabaviti kako bi vam ovo ljeto ostalo u što ljepšem sjećanju.

1. Otiđite na Medvednicu

Nismo ni svjesni koliko smo sretni što je Zagrebu ova planina na dohvat ruke. Izlet na Sljeme pomoći će vam da izbjegnete gradske vrućine i užareni asfalt, temperatura je na vrhu barem za 10 stupnjeva niža. Osim toga, i vaše zdravlje će vam biti zahvalno.

2. Ljetna pozornica Tuškanac

Ljetna pozornica fanastičan je izbor. S obzirom na položaj pozornice, tamo je ljeti ipak ugodnije nego u centru grada, a čeka vas bogat program. Tu su Fantastic Film Festival koji je upravo počeo, a nakon toga prikazivat će se brojni drugi filmovi koje vrijedi pogledati.

3. Gradski bazeni

Ulaznice za gradske bazene još uvijek su pristupačne. Voda će vas osvježiti i rashladiti, a učinit ćete i nešto dobro za svoje tijelo.

4. Posjetite neki muzej

Nemojte biti jedni od onih koji cijeli život žive u Zagrebu, a nisu posjetili najpoznatije muzeje. Od MSU-a preko Arheološkog do Muzeja prekinuth veza - izbor je na vama.

5. Posjetite kulturna događanja

Ljeto kod Matoša aka Caffe de Matoš, Ljetne noći teatra Exit, Dvorišta samo su neke od kulturnih događanja koje možete posjetiti. Ljeti su noći duže, iskoristite vrijeme sada kada je život ipak nešto sporiji.

6. Ugodite si

Čitajte knjige, gledajte filmove, šećite, družite se s prijatelima - radite sve ono za što inače nemate vremena.

7. Otiđite na izlet ili isprobajte nešto novo

Predlažemo neki od obližnjih gradova, ili jednostavno šetnju po novom kvartu. Ljudima trebaju nova mjesta i iskustva, stoga sjednite u tramvaj i prošetajte po novom kvartu, isprobajte novi kafić, otiđite tamo kamo želite već godinama... Razbijte svoju rutinu i tako se najbolje odmorite.

VIŠE O TEMAMAljeto u ZagrebukoncertifestivaliplivanjeSljeme
Povezano