Provjerite što ove jeseni nose hrvatske zvijezde i influenserice

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.10.2019.

0

Jelena Rozga. Foto: Denis Butorac

Jelena Rozga. Foto: Denis Butorac

Sinoć je u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti održana premijera videoprojekta Karle Jurić i Mateja Jurčevića – project love

Video projekt project love tumačimo kao univerzalni jezik ljubavi, esenciju najdubljih emocija i potrebu za bliskosti među ljudima.

Projekt je jednako tako i krajnji krik za bliskosti, u doba otuđenosti jedni od drugih, umjetnički projekt koji spaja ljude različitih karakteristika, ali s jednom zajedničkom karakteristikom – beskompromisnosti u ljubavi i težnji za emocijama.

Jelena Marinović

Jelena Marinović

Paula Puškaš

Paula Puškaš

Emocije su naše pogonsko gorivo, one mogu biti razorne, a mogu slijediti i ustaljene društvene norme. Doziranje emocija je karakteristično za prosječne ljude. Priča li se u project love o prosječnosti, ili se teži bezrezervnom sljubljivanju emotivnih karaktera, publika je imala priliku vidjeti na premjeri, koja je ujedno i jedino prikazivanje video projekta.

Anita Dujić

Anita Dujić

Dora Predojević

Dora Predojević

Isabella Rakonić

Isabella Rakonić

"Project love za nas simbolizira osviještenost o ljudskoj potrebi za ljubavi koja nam je svima zajednička. Svjesni trenutka u kojem živimo i činjenice da smo dostupniji jedni drugima više nego ikada, dok s druge strane  primjećujemo kako sve teže ostvarujemo intimne trenutke kroz ovaj rad simbolički uzimamo kontrolu nad njima nazad. Ljubav je univerzalni jezik svih nas koji nema granica i jedini jezik koji nismo morali naučiti. Svako naše iskustvo neovisno o tome tko smo jednako je i zaslužuje biti tako i gledano. Ovaj rad prikazuje specifične i intimne trenutke i time evocira emociju u kojoj se svi možemo prepoznati" - izjavili su Karla i Matej nakon premijere.

Ivana Pavić

Ivana Pavić

Ivana Vukušić

Ivana Vukušić

Katarina Baban

Katarina Baban

Karla Jurić i Matej Jurčević fotografi koji svoju suradnju započinju tijekom fakulteta i  zajedno nastavljaju raditi na brojim umjetničkim i komercijalnim projektima.

Sonja Kvesić

Sonja Kvesić

Sonja Lamut

Sonja Lamut

Tara Rosandić

Tara Rosandić

Projekciju ovog video projekta nisu propustila brojna imena kulturnog i društvenog života poput Anite Dujić, Loredane Bahorić, Ane Vučak Veljača, Isabelle Rakonić, Jelene Rozge, Tare Rosandić, Tene Jeić Gajski, Katarine Baban, Martine Stjepanović i brojnih drugih.


VIŠE O TEMAMAKarla JurićMatej JurčevićAnita DujićinfluensericeIsabella RakonićJelena RozgaTara RosandićTena Jeić GajskiKatarina BabanMartina StjepanovićJelena MarinovićDora Predojević
Povezano