Prirodan makeup look je uvijek dobra ideja, evo kako ga postići

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 26.08.2020.

0

Ilustracija. Foto: Dior

Ilustracija. Foto: Dior

Prirodan i diskretan makeup look je uvijek IN, nosit će se i ove jeseni, a mi vam donosimo 5 glavnih uputa koje će vam pomoći da ga ostvarite baš onako kako treba

Francuskinje su poznate po svom prirodnom izgledu koji obiluje šarmom. Prikupili smo najvažnije upute kako postići takav izgled

1. Odustanite od pudera i tonirane kreme

Iznenađujuće je da u Francuskoj, zemlji u kojoj se proizvode najkvalitetnija tonirana sredstva, lokalne djevojke koriste ih izuzetno rijetko. Činjenica je da su one navikle izgledati što prirodnije. A ako ga koriste, onda vode računa o tome da s njim izgledaju što prirodnije. Francuskinje inače mnogo ulažu u brigu o svojoj koži kupnjom kvalitetnih hidratantnih sredstava. Vjeruju da ni jedan puder neće pomoći sakriti nesavršenosti kože.

2. Pronađite rumenilo svoje boje

Ono što Francuskinje zaista vole je rumenilo. Štoviše, najpopularnije nijanse su od blijedo ružičaste do breskve. Tamne nijanse mogu vizualno učiniti da izgledate nekoliko godina starije, a crvenkaste mogu izgledati vulgarno. Da bi rumenilo nanijele tako da izgleda prirodno, Francuskinje prvo nanose proizvod četkom, a zatim lagano uklone višak ubrusom.

3. Zaboravite na konturiranje

Konturiranje je prikladno samo za večernju šminku. U dnevnoj jednostavno izgleda previše čudno. Francuskinje ga pak izrazito rijetko koriste. Njima je dovoljan ruž ili sjajilo za usne i već spomenuto rumenilo.

4. Ruž nanesite prstom

Ako ćete ruž nanositi prstom, stvorit ćete prirodan efekt tek poljubljenih usana, a tako možete i odrediti koju nijansu želite.

5. Usredotočite se na oči

Maskara čak i nije obavezna - dovoljno je olovkom iscrtati liniju rasta trepavica. Ako pak ne možete bez maskare, nanesite je samo na vrhove trepavica. Obrve neka budu uredne i počešljane.


VIŠE O TEMAMAprirodan makeuppuderitonirane kremekonturiranje
Povezano