Pripremite blagdanski stol, restoran O'brok ima savršene ideje

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.12.2018.

1

Restoran O'brok

Restoran O'brok

Kakvi bi to blagdani bili bez vrhunskog pečenja, a iz O'broka preporučuju domaću puricu s mlincima uz lagano povrće

Nedavno otvoren restoran O'brok, koji je smješten u samom središtu Zagreba, na adresi Langov trg 6, u rodnoj kući Augusta Šenoe, u rekordnom je roku oduševio brojne zaljubljenike u dobru, domaću kuhinju.


S obzirom na to da ovdje naglasak stavljaju isključivo na domaće proizvode, od mesa koje dolazi s OPG-ova iz Like i Slavonije, preko povrća iz domaćeg uzgoja, pa sve to ručno rađenih svih vrsta tijesta i slastica bez dodanih aditiva, odlučili smo saznati kako profesionalci iz restorana O'brok vide savršen blagdanski stol.

Restoran O'brok

Restoran O'brok

Iako su apsolutni zagovornici tradicije, ponudili su nam zanimljiva rješenja koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Za predjelo preporučuju nešto što je svima dobro znano, a nitko ne očekuje. Specifičan mesni specijalitet, narodno jelo stoljetne tradicije – hladetinu. Oni koji se još nisu usudili kušati, jednom kad se na to odluče, požalit će što su to toliko odgađali.

Blagdanske gastro ideje i prijedlozi

Blagdanske gastro ideje i prijedlozi

Zatim slijedi juha, nezaobilazno jelo u zimskim mjesecima i to ona od gljiva, gusta, krepka i bogata.

O'brok je smješten u rodnoj kući Augusta Šenoe

O'brok je smješten u rodnoj kući Augusta Šenoe

Kakvi bi to blagdani bili bez vrhunskog pečenja, a iz O'broka preporučuju domaću puricu s mlincima uz lagano povrće, a sve to kako bi se ostavilo mjesta za desert kojeg ovog mjeseca zasigurno ne propušta nitko.

S obzirom na to da u O'broku naglasak stavljaju na tradiciju, preporuka je svakako domaća makovnjača, savršena delicija od dizanog tijesta i slatkog nadjeva od maka.

Restoran O'brok

Restoran O'brok

Uz sve poslužite čašicu omiljenog vina, a ako još uvijek ne znate koje vam je omiljeno, uskoro ćete moći degustirati razne etikete. Naime, na oduševljenje mnogih, restoran O'brok uskoro će dobiti i svoju ekstenziju, otmjeni wine bar za opuštanje prije ili pak poslije obroka.

VIŠE O TEMAMArestorani u Zagreburestoran Obrokpurica s mlincimamakovnjača
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se