Pripreme za proljeće: Kako odložiti zimsku odjeću i modne dodatke

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.01.2018.

1

Foto: Mats Ekdahl, Ikea

Foto: Mats Ekdahl, Ikea

Počele su lagane pripreme za proljeće, neka tvoji topli modni favoriti sljedeću zimu dočekaju u odličnoj formi uz savjete iz Ikee!

Ormar: Za puno nas je ormar jedno od samo par mjesta za odlaganje koje imamo, pa ga zato treba pametno iskoristiti. Na gornjoj polici ima puno dodatnog mjesta za odlaganje, pogotovo kad odjeću držiš uredno složenom u papirnim kutijama; one su izvrsno ventilirane i stoga odlične za odlaganje prirodnih vlakana poput vune. Sve predmete koje želiš držati u ladicama možeš staviti u prozračne vreće za odjeće. Dodaj malo lavande ili cedrovine koji će dosadne moljce držati daleko od tvoje odjeće. Manji dodaci poput kapa i rukavica mogu se uredno organizirati u manjim plastičnim vrećicama, u kojima ćeš ih sve brzo pronaći kad za njih ponovno dođe vrijeme.
Dizajn interijera: Marianne Eriksson, Ikea

Dizajn interijera: Marianne Eriksson, Ikea

Ispod kreveta: Kad ti fali prostora za odlaganje, nikad nemoj podcijeniti prostor ispod kreveta. Dodaj nekoliko plitkih kutija ili ladica (ako imaju kotačiće, tim bolje) i ispuni ih odjećom u zasebnim vrećama za odlaganje (čak će i velike papirne vrećice poslužiti). To je i savršeno mjesto za cipele. Ne zaboraviti oprati ili kemijski očistiti svoju odjeću prije nego što je odlažeš na dulje vrijeme, a i cipele dobro očisti te u njih stavi kalup kako bi zadržale svoj oblik.
Tekst: Vanessa Algotsson, Ikea

Tekst: Vanessa Algotsson, Ikea

Tavan: Na tavanima uvijek ima dosta prostora za odlaganje. Zato se odluči na velike, plastične kutije koje možeš slagati koliko god visoko želiš. Savršene su za vlažne prostore, a budući da su prozirne, moći ćeš vidjeti što ima unutra bez puno preslagivanja. Kutije koje nisu prozirne označi naljepnicama sa sadržajem. Šipka i plastične navlake za odjeću savršene su za stvari koje je bolje ne slagati, a i štite ih od mrlja, prašine i vlage.

Foto: Mats Ekdahl, Ikea

Foto: Mats Ekdahl, Ikea

Garderoba: U manjim ormarima moraš razmišljati jako strateški. Ne treba se sve spakirati u kutije. Ako je tvoj ormar dovoljno velik, delikatnije stvari objesi u vreće za odjeću i stavi ih na kraj šipke. U pletenim košarama na vrhu možeš držati manje torbice, kape, rukavice i šalove. Prirodni materijali košara osiguravaju dobru cirkulaciju zraka; samo stavi dodatke u pamučne vreće ili čiste jastučnice i dodaj nešto cedrovine ili lavande protiv moljaca.

Foto: Mats Ekdahl, Ikea

Foto: Mats Ekdahl, Ikea

Garaža: Ovdje možeš držati onu izdržljivu zimsku sportsku opremu. Dodaj nešto čvrstih regala za veće stvari poput skijaških čizama i klizaljki, isto kao i kutije pune odjeće i ostale nesvrstane opreme. Objesi veće kuke za dulje stvari poput palica za hokej i skija, i šipku za vješanje kaputa i druge zimske odjeće. Odaberi izdržljiva rješenja za odlaganje otporna na vodu poput plastičnih kutija, vreća i navlaka za odjeću. Ona će najbolje držati prljavštinu i vlagu što dalje od tvojih zimskih stvari.

VIŠE O TEMAMAodlaganje odjećeIkeauređenje doma
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se