Prezentacija otoka Brača u Bruxellesu

Piše: CroModa.com
Objavljeno 30.10.2010.

0

U organizaciji briselske općine Woluwe Saint Pierre, udruge za promicanje kulture „Kogula“ iz Postira s otoka Brača, Veleposlanstva RH u Kraljevini Belgiji, TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZ općine Postira i predstavništva Hrvatske turističke zajednice za Belgiju i Luksemburg, u Bruxellesu se od 28. do 31. listopada 2010. godine održava izložba slika slikara Frane Radaka te izložba skulptura u bračkom kamenu akademske kiparice Sandre Nejašmić.

Kulturnom posjetom i izložbom predstavlja se bogata hrvatsku kultura, posebno Dalmacije i otoka Brača, čime se pruža prilika promovirati ne samo hrvatske umjetnike, već i hrvatsku gastro ponudu i glazbu

Prezentacija otoka Brača u Bruxellesu

Prezentacija otoka Brača u Bruxellesu

U organizaciji briselske općine Woluwe Saint Pierre, udruge za promicanje kulture „Kogula“ iz Postira s otoka Brača, Veleposlanstva RH u Kraljevini Belgiji, TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZ općine Postira i predstavništva Hrvatske turističke zajednice za Belgiju i Luksemburg, u Bruxellesu se od 28. do 31. listopada 2010. godine održava izložba slika slikara Frane Radaka te izložba skulptura u bračkom kamenu akademske kiparice Sandre Nejašmić. Izložba se održava u Kulturnom i kongresnom centru (Centre culturel et de congres) općine Woluwe-Saint-Pierre.

Inicijativu za organizaciju ove izložbe pokrenuo je Jean-Claude Laes, zamjenik načelnika gore spomenute briselske općine, koji već čitav niz godina ljetuje u Postirama i rado je viđen gost na kulturnim događanjima koje organizira Udruga Kogula na otoku Braču tijekom svih godina postojanja Udruge. Potaknut dobrom organizacijom i ugodnom atmosferom na događanjima te ljubavlju prema umjetnosti, a naročito autohtonoj dalmatinskoj, privučen glazbom, kamenom i njegovim oblikovanjem, te motivima maslina i mora, jednostavno je poželio barem jedan dio toga prebaciti, makar i na kratko u Belgiju kako bi svoju ljubav i zanesenost prema hrvatskoj kulturi, otoku Braču, Dalmaciji i Hrvatskoj podijelio sa svojim sugrađanima.

Ovom kulturnom posjetom i izložbom se je stanovnicima ove općine, kojih gotovo četvrtinu čine stranci, većinom službenici i dužnosnici EU, te građanima Bruxellesa željelo približiti bogatu hrvatsku kulturu, a posebno Dalmacije i otoka Brača, čime se pruža prilika promovirati ne samo hrvatske umjetnike, već i hrvatsku gastro ponudu i glazbu, te uz kulturnu ponudu neizostavno promovirati splitsku regiju i državu i u turističkom pogledu, ali i ostvariti kontakte za daljnju suradnju.

Osim brojnih građana koji su o ovoj izložbi, hrvatskim umjetnicima i Hrvatskoj općenito bili informirani u lokalnom časopisu, te uzvanika i visokih općinskih dužnosnika, otvaranju izložbe tijekom kojeg je organiziran i prigodni domjenak te glazbeno-folklorni program su nazočili i veleposlanik RH u Kraljevini Belgiji, Boris Grigić te veleposlanik Misije RH pri NATO-u Igor Pokaz.
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se