Prevencija bora uz dnevnu kremu Nivea Q10 Plus s formulom SPF 30

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 02.06.2016.

0

Nivea Q10 plus (SPF 30)

Nivea Q10 plus (SPF 30)

Integrirani sustav za UVA i UVB zaštitu sa SPF 30 štiti od nastanka bora i pigmentiranih pjega na licu

Sunce znači život. UV-zračenje osigurava sintezu vitamina D koji je neophodan za zdravlje naše kože. Također pozitivno utječe na krvni tlak, ali i na naš imunološki sustav i razinu dobrog raspoloženja. Nažalost, postoje i negativni učinci sunčeva zračenja koje je čak u mjeri od 80 posto odgovorno za starenje naše kože. Činjenica je to koja se nerijetko zanemaruje.

Prof. Dr. Klaus-Peter Wittern, jedan od najprestižnijih dermatologa na svijetu i bivši direktor Beiersdorfova centra za istraživanje i razvoj, još je krajem devedesetih predvidio: "Nismo u mogućnosti zaustaviti proces starenja kože, ali ga možemo odgoditi.“ U međuvremenu su provedene koje su najavile zaokret. Dr. Gesa Muhr, iz Beiersdorfova centra za istraživanje i razvoj ističe pragmatične rezultate anti-age tretmana u istraživanju kože: „Najnovije studije potvrdile su povezanost UV-zraka s rakom kože, borama i poremećajima pigmenta. Pravovremena primjena UV zaštite sprječava starenje kože uzrokovano zračenjem."

- Sunčeva svjetlost je i do 80% odgovorna za starenje kože. UVB-svjetlo prenosi energiju na gornji sloj kože (epidermis) što pojačava zaštitnu pigmentaciju, ali je i odgovorno za štetne opekline. UVA-svjetlo prodire u duboke slojeve kože (dermis), međutim pritom izazvana pigmentacija ne posjeduje zaštitna svojstva. UVA-zračenje dovodi do starenja kože jer napada kolagen/elastin i odgovorno je za formiranje staračkih pjega i bora. Čak i po oblačnom vremenu ili kroz staklenu stijenku UV-zrake mogu oštetiti sloj kože.

- UV-zrake uzrokuju DNA oštećenja unutar kožnih stanica  i povećavaju proizvodnju slobodnih radikala poznatih kao akceleratora za starenje kože. 

Niveini znanstvenici stvorili su simulaciju koja jasno pokazuje učinke starenja kože uzrokovane UV zračenjem, a kao savršeno rješenje nude dnevnu njegu lica s integriranom SPF formulom.

Dermatolozi naglašavaju važnost svakodnevnog korištenja kreme za zaštitu sunca. Formule u takvim proizvodima kreirane su za potrebe izlaganja jakom suncu i često su vodootporne. Za potrebe svakodnevnog korištenja preporučuju se light kreme s dragocjenim anti-age sastojcima i integriranom UV-zaštitom.

NIVEA preporučuje novu Q10 plus dnevnu kremu (SPF 30)

Posebna formula s Q10-om i kreatinom učinkovito se bori protiv vidljivosti bora. Integrirani sustav za UVA i UVB zaštitu sa SPF 30 štiti od nastanka bora i pigmentiranih pjega na licu. Prikladna je za sve tipove kože. Za dugotrajnu mekoću i njegu. Preporučena MPC (50ml) iznosi 99,90kn.


VIŠE O TEMAMANiveaBeiersdorfkremeKlaus-Peter Witternzaštita od suncakreme protiv bora
Povezano