Premijera 'Influencerice' u glavnom programu ZFF-a

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.11.2020.

0

Influencerica. Foto: ZFF

Influencerica. Foto: ZFF

Glavni program dugometražnog filma donosi hrvatsku premijeru filma Influencerica, koji prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije

Ovogodišnje, online izdanje 18. Zagreb Film Festivala polako se bliži svome kraju, a vrijeme između petka i subote prilika je za vidjeti dva vrijedna debitantska ostvarenja: filmove Influencerica poljskog redatelja Magnusa von Horna i Pari iransko-grčkog redatelja Siamaka Etemadija. U programu Ponovno s nama na rasporedu je film Mare redateljice Andreje Štake, dok u Velikih 5 gledamo francuskog predstavnika, film Uz tebe redateljice Audrey Estrougo.

Svi filmovi na rasporedu su od petka, 13. studenog u 18 sati do subote, 14. studenog u 18 sati i prikazuju se na platformi www.kinoeuropa.hr, osim filmova iz programa Kockice, koje gledamo na adresi www.croatian.film.

Glavni program dugometražnog filma donosi hrvatsku premijeru filma Influencerica, koji prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije, čija energetična i predana javna persona pršti zaraznom pozitivnošću. Ona je svoja vlastita kreacija. No u intimi četiri zida njezina prpošna osobnost postaje hladna povučenost i otkriva bolnu prazninu ispod brižno izgrađene, blještave fasade. U glavnom programu na rasporedu je i Pari, priča o potrazi majke, muslimanke iz Irana, za sinom koji je nestao za vrijeme studija u Grčkoj. Zalazeći u najmračnije kutke Atene, njoj posve nepoznatog i novog svijeta, Pari je prisiljena odbaciti slojeve svog starog identiteta, pa i one koji su je oblikovali kao uzornu i poslušnu suprugu.

Kao inspiracija za nastanak ovog filma, premijerno prikazanog na Berlinaleu, redatelju Siamaku Etemadiju poslužila je pjesma perzijskog pjesnika Rumija.


VIŠE O TEMAMAZagreb Film Festivalfestivali u ZagrebuMagnus von Horn
Povezano