Pred vama je 16 finalistica natjecanja Miss Universe

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.04.2023.

0

27. izdanje natjecanja Miss Universe Hrvatske održat će se 3. svibnja 2023. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu

Za titulu najljepše natjecat će se 16 prekrasnih finalistica iz cijele Hrvatske. Ove lijepe i pametne djevojke među kojima su i magistrica matematike, BSc Hortikulture, te studentice predškolskog odgoja, kineziologije, sociologije, međunarodnog prava odradile su zahtjevne pripreme za finalni izbor.

"Prijavilo se preko 400 djevojaka iz cijele Hrvatske. Selekcijom je odabrano Top 16 koje su ušle u finale izbora Miss Universe Hrvatske 2023. Sve redom su obrazovane mlade djevojke, neke još  studiraju i kao takve imaju utjecaj na mlađe generacije radeći na malim projektima sa mogućnostima pozitivnih promjena", ističe Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću Direkcije MUH.

Izbor za Miss odavno nije izbor samo za najljepšu djevojku. "Na svjetskom izboru te uspješne mlade žene znaju i po nekoliko svjetskih jezika, imaju po dva fakulteta i cijenjene su u svojim zemljama . Pravi su razlog zašto su baš one odabrane kao ambasadorice svojih zemalja jer na svojim platformama promiču i iniciraju promjene u društvu", objašnjava Delač.

Za vrijeme boravka u Zagrebu u luksuznom hotelu Esplanade, a vrijeme im je bilo ispunjeno snimanjima promotivnih razglednica te odabirom garderobe i obuće koju će nositi na izboru. Svaki njihov korak za vrijeme priprema pratila je kamera Doriana Gašparovića.

Foto: Samo Mervar / PR Miss Universe Hrvatske

Foto: Samo Mervar / PR Miss Universe Hrvatske

Kojoj će od ovogodišnjih finalistica Arijana Podgajski predati krunu Zlatarne Dodić saznat ćemo 3. svibnja, a ona će time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na izboru Miss Universe koji će se sredinom prosinca održati u El Salvadoru. Pobjednicu očekuje i puno vrijednih nagrada, od kojih je jedna od najvećih stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 Eura.


VIŠE O TEMAMAizbori ljepoteMiss UniverseIvana Delač
Povezano