Poznate Hrvatice zablistale u haljinama modnog dvojca Elfs

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 04.11.2018.

22

Ella Dvornik

Ella Dvornik

U zagrebačkom muzeju Mimara održana je humanitarna modna revija 'Kreirano srcem' u organizaciji Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica organizirali su u zagrebačkom muzeju Mimara humanitarni modni događaj pod nazivom "Kreirano srcem". Riječ je modnoj reviji kojoj je cilj predstavljanje novih službenih turističkih uniformi Hrvatske turističke zajednice, a povodom koje su njeni pokrovitelji odlučili donirati financijska sredstva udrugama „Dar“ iz Osijeka za djecu s autizmom i „Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu – HURID“ iz Zagreba.

Humanitarna modna revija Kreirano srcem

Humanitarna modna revija Kreirano srcem

Hurid je nevladina udruga koja okuplja stručnjake u području rane intervencije i provodi znanstveno utemeljene programe koji doprinose dobrobiti mlađe djece s biološkim ili socijalnim rizikom i kvaliteti života njihovih obitelji dok udruga DAR iz Osijeka okuplja i pomaže četrdeset djece s dijagnozom autizma.

Andrea Ivančević

Andrea Ivančević

"Ovim projektom željeli smo pokazati da je Hrvatska mnogo više od sunca, mora i predivne prirode. Velikim slovima želimo ju istaknuti kao zemlju koju čine ljudi velikog srca i kreativne energije. Upravo stoga, u Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici kontinuirano tražimo mogućnosti kako bismo u svojem radu doprinijeli zajednici i onima najpotrebitijima. Večeras smo potvrdili da turizam spaja ljude te da na krilima zajedništva možemo raditi velika djela", naglasio je prilikom svog obraćanja ministar turizma Gari Cappelli.

Ivana Mišerić

Ivana Mišerić

Marijana Krolo, članica odbora udruge Dar zahvalila se u ime svih članova Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici što su pokrenuli ovakvu hvale vrijednu akciju. „Novčana sredstva ćemo usmjeriti u naše sportske aktivnosti koje smo započeli i kojima se raduju kako sva djeca tako i roditelji“, zaključila je Krolo.

Marija Pejčinović Burić

Marija Pejčinović Burić

"U ime članova HURID-a i suradnika, srdačno zahvaljujemo svima koji su ovaj događaj kreirali srcem. Također zahvaljujemo i donatorima jer su i materijalne pretpostavke za rad iznimno važne. Međutim, mogućnost da se o ranoj intervenciji u djetinjstvu i potrebama djece rane dobi i njihovih obitelji čuje u javnosti je najveća dobit ovog projekta, jednostavno stoga jer je rana intervencija u djetinjstvu interdisciplinarna i međusektorska, a u Republici Hrvatskoj je tek u nastanku. Ulaganje u rani razvoj djece je ulaganje u budućnost zajednice koje se višestruko vraća.", izjavila je prof. emerita dr. sc. Marta Ljubešić, predsjednica Upravnog odbora udruge HURID.

Martina Bienenfeld

Martina Bienenfeld

Na samo jednu večer i to s humanitarnim razlogom, dvadeset i dvije dame iz hrvatskog javnog života, zaslužne građanke i ambasadorice projekta „Kreirano srcem“, redom novinarke, političarke, glumice, voditeljice, sportašice i znanstvenice, zamijenile su svoje radne cipele onim manekenskim te kao prave ambasadorice Hrvatske i hrvatskog turizma, predstavile najnoviju kolekciju turističkih uniformi Hrvatske turističke zajednice koju je kreirao modni dvojac Elfs.

Dubravka Šuica

Dubravka Šuica

"Drago nam je da se rodila ideja za ovakvim projektom koji ima humanitarni karakter, a mi smo počašćeni što smo dio toga“ izjavili su Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić iz ELFS-a. Dodali su kako je rad na kolekciji bio izrazito zabavan, te kako su se trudili prikazati i interpretirati što više motiva te ispričati priču o ljepotama Hrvatske, imajući na umu specifičnost karijera dama iz javnog života koje će nositi reviju.

Humanitarna modna revija Kreirano srcem

Humanitarna modna revija Kreirano srcem

Svoje veliko srce za pomoć mališanima pokazale su potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova mr. sc. Marija Pejčinović Burić, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, odvjetnica Jadranka Sloković, bivša predsjednica i sadašnja članica izvršnog odbora hrvatske udruge poslovnih žena KRUG i članica izvršnog odbora FCEM-a, krovne svjetske organizacije poduzetnica Sofija Šmitran, članica Uprave Specijalne bolnice Sv. Katarina Jadranka Primorac, članica Uprave Hrvatske elektroprivrede Vlatka Kamenić Jagodić, članica Uprave Hanza Media Ana Hanžeković, dr. neurokirurgije – KBC "Sestre milosrdnice" Nikolina Sesar, radijska voditeljica Ivana Mišerić, glumica i voditeljica Doris Pinčić,  novinarka i voditeljica Jelena Pajić, urednica Marija Pajić, novinarka Ana Muhar, spisateljica i kolumnistica Milana Vlaović Kovaček, lifestyle blogerica Ella Dvornik, tekvandoistice Lucija i Ana Zaninović, najbolja hrvatska sprinterica Andrea Ivančević, glumica Ana Gruica Uglešić, plesačica i koreografkinja Larisa Lipovac te televizijska i radijska voditeljica Barbara Kolar.

Potporu u organizaciji događaja Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici pružile su i vodeće hrvatske kompanije ACI, Atlantic Grupa, dm-drogerie markt, Hrvatska elektroprivreda, Hrvatska pošta, Jadranski luksuzni hoteli, JANAF, Kempinski, Kraš, Lošinj Hotels&Villas, Mastercard i Podravka koje su povodom ovog događaja donirale financijska sredstva udrugama „Dar“ iz Osijeka za djecu s autizmom i zagrebačkom „Hurid“-u. Video uradak kreiran za potrebe ovog događaja, potpisuje tvrtka Pepper Weddings, a prostor muzeja Mimara svojim je jedinstvenim cvjetnim kreacijama dekorirao studio Lela dizajn.

 „Kreirano srcem“ zagrebačka je pretpremijera turističkih uniformi koje će Hrvatska turistička zajednica i službeno predstaviti u sklopu World Travel Marketa (WTM), globalnog događanja za industriju putovanja koje se od 5. do 7. studenog održava u Londonu.


VIŠE O TEMAMAAndrea IvančevićIvana MišerićElla DvornikMarija Pejčinović BurićMartina BienenfeldElfsDubravka ŠuicaKreirano srcem
Povezano