Poznate dame blistaju, Tatjana Jurić u najromantičnijim cipelama sezone

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 29.09.2017.

32

Tatjana Jurić | Foto: John Pavlish

Tatjana Jurić | Foto: John Pavlish

Brojne dame iz javnog života i modni znalci jučer su se zaputili u Teslinu 8, adresu na kojoj je prije dvije godine otvorena prva zagrebačka Weekend Max Mara poslovnica

U elegantno uređenim prostorijama izložena je novo izdanje lifestyle Couture Capsulle kolekcije Weekend za jesen/ zimu 2017. namijenjene samosvjesnoj Max Mara ženi u svakoj prilici. Iako prvotno zamišljena kao manje formalna linija odjeće za slobodno vrijeme i vikende, što joj i samo ime govori, linija Weekend s godinama je počela obuhvaćati kompletnu garderobu i sve odjevne komade, od kaputa i pletiva do torbi, cipela i šalova.
Kako je voditeljica Tatjana Jurić ukratko predstavila okupljenima, ovogodišnja Couture Capsulle Weekend kolekcija inspirirana je putovanjem kroz manje istražene kulture i krajeve, no zadržana je iznimno ženstvena silueta koju Max Mara slavi od samih početaka.
Bojana Gregorić

Bojana Gregorić

Ogrtači, baloneri i kaputi dolaze u vrhunskim Prince of Wales uzorcima i obostranim tkaninama, ukrašenima krznenim dodacima na džepovima, ovratnicima i manšetama. Inspiraciju su dizajneri pronašli u ručnom radu stanovnika dalekih Anda i berberskih kultura, uz sofisticirane detalje koji nas vode na put od  Atlasa do Anda. Neki ogrtači i pletiva inspirirani su berberskim pokrivačem Tamizartom, za kojeg mnogi vjeruju da donosi sreću a majke ga tradicionalno pletu za vjenčanja svojih kćeri.

Isabella Rakonić

Isabella Rakonić

Ostali odjevni komadi nadahnuti su Pallayom, tradicionalnim uzorcima Anda čiji simbolički prikazi ljudi, životinja i geometrijskih figura govore o povezanosti lokalnih umjetnika s prirodom. Paleta zastupljenih boja kreće se od sive i različitih nijansi bijele do boje pijeska.

Jelena Veljača

Jelena Veljača

Novu kolekciju  među prvima su razgledale velike modne poklonice kao što su Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Isabella Rakonić, Iris Androšević, Tatjana Jurić i brojne druge dame koje su se složile da Weekend Max Mara i u novim komadima pazi na najmanje detalje, od krojeva do izbora tkanina.

Iris Androšević

Iris Androšević

Ovo nije nimalo neobično za brend koji je tijekom godina postao jedna od glavnih poveznica s visokom modom.

VIŠE O TEMAMAMax MaraTatjana JurićIsabella RakonićIris AndroševićJelena VeljačaBojana Gregorić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se