Povijesnom kolekcijom Gratulera IKEA obilježava 75. rođendan

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.08.2018.

1

IKEA Gratulera

IKEA Gratulera

Najveći dio predmeta u kolekciji dopremljeno je iz vremena kada su prvi put predstavljeni – na njima nije mijenjano ništa od originalnog dizajna

Prošlo je 75 godina od kad je Ingvar Kamprad osnovao tvrtku IKEA. Tim povodom predstavljena je posebna kolekcija Gratulera s omiljenim predmetima iz prošlosti, a u IKEA robnu kuću stizat će u tri navrata tijekom ljeta i jeseni 2018. Prvi predmeti iz kolekcije Gratulera, 'dopremljeni' iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, već su dostupni u robnoj kući IKEA Zagreb.
Foto: Ikea

Foto: Ikea

Kolekcija će uključivati fotelje, pomoćne stoliće, rasvjetu i tekstil u različitim varijantama. Moderni naslonjač EKENÄSET, tepih FÄRGSTARK i stolica BJURÅN neke su od ikona dizajna i proizvodi koji će se ovom kolekcijom vratiti u IKEA robne kuće.
Najveći dio predmeta u kolekciji dopremljeno je iz vremena kada su prvi put predstavljeni – na njima nije mijenjano ništa od originalnog dizajna, dok je samo nekoliko proizvoda ažurirano novim imenima, bojama ili materijalima, sukladno zahtjevima suvremene proizvodnje i modernog načina života

IKEA Gratulera

IKEA Gratulera

Prvi dio kolekcije Gratulera, posvećen pedesetim i šezdesetim godinama 20. stoljeća, dostupan je u robnoj kući IKEA Zagreb od početka kolovoza, dok će ostala dva dijela ove „povijesne“ kolekcije stići u prodaju u listopadu i prosincu ove godine.

VIŠE O TEMAMAnamještajIkeauređenje interijerafoteljeIngvar Kamprad
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se