Pop i soul senzacija John Newman kao pozivnica na Sea Star

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.02.2024.

0

Foto: Sea Star

Foto: Sea Star

John Newman, jedan od headlinera drugog dana Sea Star Festivala i najsjajnijih zvijezda pop i soul glazbe, zablistat će na Tesla Main Stageu ovoga svibnja u impresivnoj laguni Stella Maris

Bit će to drugi put da ovaj fantastični glazbeni multitasker nastupa u Hrvatskoj. DJ, producent i kantautor svojim će jedinstvenim stilom i globalnim megahitovima uveličati šesto izdanje festivala i s publikom uplesati u ljeto. Uz Johna Newmana, na glavnoj će pozornici nastupiti i dosad najavljeni Ofenbach, Ian Asher, INIKO, ARTBAT, Hot Since 82, Deborah De Luca, Joker Out i Buč Kesidi. Osim na Sea Star, John Newman u srpnju stiže i na EXIT festival u Novi Sad. U ponudi su trenutno ulaznice po promo cijeni od 44 eura, uz čak 40% popusta na finalni iznos, što je cijena koja će biti najkasnije do 5. ožujka ili ranije, ukoliko se količine rasprodaju.

John Newman jedan je od globalno najistaknutijih pop vokala današnjice. Iako je njegov scenski proboj uslijedio nakon suradnje s Rudimentalom na pjesmi „Feel The Love“, talentirani je engleski kantautor, producent i DJ svojim debitantskim singlom „Love Me Again“ 2013. godine instantno osvojio publiku, top ljestvice i radijske etere diljem svijeta. Inspiriran ljubavnom tematikom i romantičnim odnosima s velikom dozom emocija koju ulijeva u svoje tekstove upakirane u plesne i zarazne melodije, John je dopro do velikog broja ljudi. Sam piše, sklada i aranžira svoju glazbu, a njegov autentični stil i prepoznatljiva boja glasa izdvajaju ga iz mase. U njegovom se katalogu niže dug slijed hitova, od kojih su „Come And Get It“, „Cheating“, „Losing Sleep“, „Blame“, „Fire In Me“ samo neki. Fantastični John Newman drugi će se dan Sea Star Festivala popeti na Tesla Main Stage kako bi rasplamsao srca i rasplesao tijela publike.

John Newman rodio se i odrastao u malom engleskom gradiću Settleu, a njegova je glazbena priča počela je kada je imao samo 14 godina. Na Newmanovu je ljubav prema glazbi najviše utjecala njegova samohrana majka, a sam je naučio snimati i producirati trake, kao i DJ-ati. Sa 16 se godina preselio u Leeds gdje je nastavio razvijati svoj zvuk i glazbeno obrazovanje. Na njegovu glazbu i tekstove najviše su utjecali teški životni događaji. Osim što ga je otac napustio kada je imao samo šest godina, proživio je i gubitak dvaju najboljih prijatelja koji su poginuli u automobilskoj nesreći. Zbog tih je događaja često plakao i pjevao uz gitaru, a svoje je osjećaje pretočio u iskrenu i emotivnu glazbu. Uz to, proživio je i operaciju tumora na mozgu koja ga je osvijestila o potrebi za odmorom i stankama. Pjevajući o ljubavnim problemima, introspekcijama i gubitku, John je osvojio srca publike koja rezonira s njegovim stihovima i zaljubljuje se u njegov glas, lik i djelo.

Svoj je debitantski album „Tribute“ Newman objavio 2013. godine, a bio je najavljen singlom ''Love Me Again'' koji će do danas ostati jednim od najvećih svjetskih hitova. Već nakon prvog albuma njegova je karijera eksplodirala. Drugo je studijsko izdanje „Revolve“ objavljeno 2015. godine, a nakon pauze i konačnog povratka glazbi 2019. je godine objavio EP „A.N.i.M.A.L“. Uz to, ova je glazbena mašina objavila brojne uspješne singlove, remixe te osvojila prestižne glazbene nagrade.

Šesto izdanje festivala bit će održano od 23. do 26. svibnja 2024. na brojnim poznatim i novim pozornicama u umaškoj laguni Stella Maris. Kao i dosad dva glavna dana festivala bit će petak 24. i subota 25., dok su četvrtak i nedjelja rezervirani za Welcome Day i After party.


VIŠE O TEMAMAJohn NewmanSea Star festivalglazbeni festivali
Povezano