Poljska modna tvrtka LPP prekida sa životinjskim krznom

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.09.2016.

0

LPP protiv krzna

LPP protiv krzna

Svoju odluku tvrtka LPP donijela je slijedom spoznaje o rastućim očekivanjima potrošača o pravima životinja te se priključila međunarodnom projektu Trgovine bez krzna

Najveća poljska modna tvrtka LPP, koja je prije dvije godine ušla i na hrvatsko tržište s brendovima Reserved, Mohito, Cropp, House i Sinsay, donijela je odluku o prestanku korištenja životinjskoga krzna u svojim kolekcijama. Počevši od sezone jesen/zima 2016. godine, kolekcije svih navedenih, kao i brenda Tallinder (zasad još nedostupnog na hrvatskome tržištu), više neće sadržavati takve materijale.

Svoju odluku tvrtka LPP donijela je slijedom spoznaje o rastućim očekivanjima potrošača o pravima životinja te se priključila međunarodnom projektu Trgovine bez krzna. Čini ga preko 300 tvrtki diljem svijeta, a neke od njih su: Zara, Topshop, H&M, COS, Marks & Spencer, Asos.

Marta Chlewicka, glasnogovornica tvrtke LPP, izjavila je: "Uzimajući u obzir rastuću svijest o pravima životinja, očekivanjima naših kupaca i nastojanje da smanjimo utjecaj koji naše aktivnosti imaju na okoliš, odlučili smo prekinuti s upotrebom životinjskoga krzna u ponudi svih naših modnih brendova. Slijedom toga, kad god vizija dizajnera i aktualni trendovi budu zahtijevali upotrebu krzna, naši brendovi će, poput ostalih naših konkurenata, upotrijebiti umjetne materijale najviše kvalitete. Odluka da prestanemo s upotrebom životinjskoga krzna važan je korak koji će imati za posljedicu povećanu transparentnost lanca nabave kroz svjestan odabir materijala korištenih za proizvodnju kolekcija."

Tvrtka LPP jedna je od najbrže rastućih kompanija u sektoru odijevanja u regiji istočne i centralne Europe. Preko 20 godina posluje u Poljskoj i inozemstvu te sa šest modnih brendova (Reserved, Tallinder, Cropp, House, Mohito i Sinsay) ima 1700 dućana i stvara poslove za preko 22 tisuće ljudi u Europi, Aziji i Africi.


VIŠE O TEMAMAReservedMohitoCroppHouseSinsaykrznoPrijatelji životinjaMarta Chlewicka
Povezano