Pogledajte kako Korani Gvozdić ide u slikarskim vodama

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 02.08.2012.

4

Korana Gvozdić

Korana Gvozdić

U zagrebačkoj kavani Boban danas je održan prvi zagrebački Kavarel - umjetnost crtanja kavom

Kavarel je bio jedan od načina na koji su građani iskazivali svoju kreativnost te ispijanje svoje kave učinili zabavnijom i ispunjenijom. U slikanju kavarela danas se okušala i lijepa voditeljica Korana Gvozdić, koja se s ovom vrstom 'umjetnosti' susrela prvi put, ali koja se ugodno iznenadila načinom oslikavanja kavom i tehnikom kojom nastaju slike od kave. Korana je za motiv uzela more jer, kako je sama rekla, ono najbolje motivira u ovim ljetnim danima, a njena atraktivna slika neko će vrijeme krasiti terasu kavane Boban.
Njoj su se priključili i brojni građani koji su sa zanimanjem prvo pratili, a onda se i sami okušali u izradi slika crnim espressom i kavom s mlijekom, stvarajući slike po svojim željama, kombinirajući nijanse tamnije i svjetlije kave. Mnogima se jako svidjela ova ideja tvrtke Julius Meinl, a čak su i poneki turisti poželjeli svoju sliku od kave za uspomenu.
Unatoč činjenici da je ovo tek prva u nizu Kavarel radionica, Julius Meinl za vruće ljetne dane priprema još niz ovakvih i sličnih radionica u kojima će se osobe iz javnog i društvenog života Hrvatske okušati u ovoj zanimljivoj vrsti 'umjetnosti'. Osim Zagreba, gradovi domaćini bit će Split i Dubrovnik, pa nema sumnje da će u vremenima koja dolaze Kavarel postati zaštitni znak mnogih hrvatskih kafića, koji će ispijanju kave vratiti zaboravljene duhove prošlosti.

VIŠE O TEMAMAKavarelKorana GvozdićJulius Meinlkavana Boban
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se