Pobjednik Zlatnog globusa od danas u kinima

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 11.01.2023.

0

Foto: Blitz

Foto: Blitz

Novi kino hit kompanije Amblin 'Fabelmanovi', u distribuciji Blitz filma, bio je nominiran u čak pet kategorija za 80. godišnju dodjelu Zlatnog globusa

U novoj uzbudljivoj filmskoj priči Spielberg donosi intimni pogled u svoje djetinjstvo u polu-autobiografskom filmu koji prati osjetljive godine mladića koji će otkriti potresnu obiteljsku tajnu što će ga potaknuti da se uroni u svijet filmova filmovima koji će mu pomoći da spozna istinu o sebi i drugima.

Za scenarij su zaslužni sam Spielberg i dramatičar Tony Kushner, dobitnik Pulitzerove nagrade, koji je na Spielbergovim ranijim filmovima Lincoln i München zaradio Oscar nominacije.
 
Jaku glumačku postavu čine Gabriel LaBelle kao 16-godišnji ambiciozni redatelj Sammy Fabelman; za Oscara® više puta nominirana Michelle Williams kao njegova majka Mitzi; Paul Dano kao njegov uspješni otac, Burt; Seth Rogen kao Bennie Loewy, Burtov najbolji prijatelj i počasni "ujak" Fabelmanove djece, i za Oscara nominirani Judd Hirsch kao ujak Boris.


 
Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu, a sam je Spielberg tom prilikom izjavio da je njime pokušao naći način kako "vratiti tatu i mamu". Njegova je majka naime umrla 2017. godine u 97. godini, dok je otac preminuo 2020. u 103. godini.
 
Spielberg je rekao da se u početku nadao da će mu biti lako snimiti ovaj film, jer njegove likove "zna cijeli život.- A opet, ispostavilo se da je to za mene zastrašujuće iskustvo, jer sam na poluiskustven način pokušao rekonstruirati ogroman dio ne samo svog života, nego i života mojih sestara, majke i oca koji više nisu s nama“ - rekao je slavni redatelj, dodavši da je to za njega bilo emocionalno teško iskustvo.
 
Fabelmanove, u distribuciji Blitza, u CineStaru i ostalim kinima možete pogledati od danas.


VIŠE O TEMAMAFabelmanoviBlitz filmSteven Spielbergfilmovi
Povezano