Plitvička jezera na naslovnici talijanskog magazina Dove

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.09.2022.

0

Plitvička jezera. Foto: CroModa

Plitvička jezera. Foto: CroModa

Talijanski turistički mjesečnik Dove u izdanju za rujan 2022. posvetio je veliku reportažu Hrvatskoj i njenoj prirodnoj baštini, od Plitvičkih jezera do Dunava

Reportaža opisuje ljepote kontinentalne Hrvatske koja je stranim turistima svake godine sve privlačnija pritom ističući lokalitete od Plitvičkih jezera, Lonjskog polja i Kopačkog rita pa sve do područja Save i Dunava. Reportaža je rezultat studijskog putovanja u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i njezina Predstavništva u Italiji, odnosno u suradnji sa sustavom turističkih zajednica.

Ova vrijedna i u promotivnom smislu značajna objava donosi niz korisnih informacija i linkova, od toga kako primjerice stići do Hrvatske i spomenutih lokaliteta, što kušati, gdje odsjesti, što posjetiti i kako najbolje provesti aktivni odmor. U svojoj reportaži, autor Riccardo Lagorio također daje presjek putovanja od 10 dana i donosi svoja iskustva doživljena kroz navedeno razdoblje.

Tako je posebno istaknuo istraživanje područja biciklom, čamcem, kajakom ili na konju, a istaknuti su i atraktivni te uzbudljivi sadržaji za ljubitelje aktivnog turizma, kao i za pobornike povijesti i kulturnog turizma kojima su približene stare gradske jezgre gradova poput Đakova, Osijeka i Vukovara. Također, autor u svojoj reportaži navodi kako se preko vinograda može stići i u Ilok te uz čašu vrhunskog vina kušati delicije i tradicionalna jela.

Dodajmo kako mjesečnik Dove čita više od 250.000 čitatelja, radi se o najutjecajnijem turističkom izdanju, a osim časopisa koji je trenutno u prodaji, Dove je vrlo čitan na portalu uglednog talijanskog dnevnog lista Corriere della sera. Objave takvog tipa izuzetno su vrijedne iz razloga što je aktivni turizam i boravak u prirodi postao izuzetno tražen element cjelokupne turističke ponude Hrvatske.


VIŠE O TEMAMAPlitvička jezerahrvatski turizammagazin Dove
Povezano