Pješčane skulpture opet vladaju Rajskom plažom u Loparu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.07.2024.

0

Foto: Petar Lupić

Foto: Petar Lupić

Rajska plaža u Loparu još jednom je oduševila posjetitelje i umjetnike tijekom 13. Međunarodnog festivala skulptura u pijesku, koji se održao od 2. do 5. srpnja

Ove godine, tema "Gospodari plaže" inspirirala je jedanaest umjetnika iz cijelog svijeta da stvore zadivljujuće skulpture koje su privukle brojne posjetitelje.

Pobjedu je odnijela skulptura "Bilbodom", koju su zajednički oblikovali umjetnici Vanja Vrbanec, Dražen Vrbanec i Adrian Vrbanec. Drugo mjesto pripalo je skulpturi "Argonauti" Petra Popijača i Dominika Budića, a broncu je zavrijedila "1973" Nikole Vudraga i Andrije Vuradina.

U izboru za najbolju fotografiju pobjedu je odnijela fotografija Domagoja Barića "Pješčana svjetlost". Drugo mjesto osvojila je fotografija Dražena Kaspreka "Pješčana vratašca", dok je treće mjesto osvojila fotografija Darka Tršinara "Šešir u pijesku".

Foto: Petar Lupić

Foto: Petar Lupić

Ovogodišnji festival uključivao je i radionice, demonstracije uživo te interaktivne sesije s umjetnicima, pružajući posjetiteljima priliku da nauče više o samom procesu stvaranja skulptura u pijesku. Lopar je još jednom dokazao da je jedno od najatraktivnijih mjesta za ljubitelje umjetnosti i prirode, a Rajska plaža savršeno okruženje za ovakvu manifestaciju.

Foto: Petar Lupić

Foto: Petar Lupić

Festival skulptura u pijesku samo je početak ljetnih atrakcija u Loparu ove sezone. Posjetitelje očekuje niz manifestacija poput Ribarske fešte, Paradise Kids Festivala, Loparske noći, Male Gospe i mnogih drugih.


VIŠE O TEMAMARajska plažaLoparRabhrvatski turizam
Povezano