PipsChips&Videoclips najavili koncert u Rijeci

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.10.2023.

0

Foto: Matej Grgić

Foto: Matej Grgić

Grupa PipsChips&Videoclips dolazi u riječki Pogon kulture u subotu 3. veljače 2023., i to u sklopu turneje kojom promoviraju novi album 'Vesna'

Ranije najavljen singlovima „Pariz“ i „Većinom“, dugoočekivani novi studijski album Pipsa prvo je album izdanje benda nakon deset godina i nagrađivanog remek-djela „Walt“. “Vesna” broji osam pjesama, a glazbu i tekst potpisuje Dubravko Ivaniš. Marko Levanić i Ivan Božanić zaduženi su za produkciju i aranžmane, a za miks i mastering Pavao Miholjević i Jurica Ferina. Naslovnicu albuma potpisuje Nikolina Ivezić, a sniman je u studiju “Dan, Mrak”.

Prve recenzije složno hvale novi album Pipsa predviđajući mu mjesto na listama najboljih albuma godine. Aleksandar Dragaš piše da je izdanje “poetično, rastrzano, ludo” i hvali pjesme u kojima ima “alternativnog i dance-rocka, synth-popa i bučnih gitarističkih udara, jakih melodija i naglih skretanja pod 180 stupnjeva, balada i nabrijanih pjesama od kojih će barem pola postati budući koncertni favoriti Pipsa”.

Dubravko Jagatić kaže da “Vesna” otvara novo poglavlje u karijeri Pipsa jer su došli do momenta potpune glazbene zrelosti. “Neočekivano dobar i možda jedan od najboljih albuma u dugogodišnjoj karijeri grupe PipsChips&Videoclips. I naravno, bez ikakve sumnje, ozbiljan kandidat za najbolji album 2023. godine.”

Marinko Krmpotić kaže da album čuva dignitet rock glazbe. “Pipsi i Dubravko Ivaniš iznova su tu i iznova su stvorili dobar album, zbirku stihova i glazbe koja će na kraju ove godine biti u vrhu listi najboljih domaćih albuma.”Vedran Harča kaže da su tekstovi među najprohodnijima koje je Dubravko Ivaniš ikad napisao. “Jedan je od rijetkih koji svoj bend uvijek pokušava iznova izmisliti, prilagoditi zeitgeistu i najzanimljivijim strujanjima na svjetskoj glazbenoj sceni.”

Siniša Miklaužić kaže da je “Vesna” “ponovno hrabar album koji odvodi bend u neke nove sfere” dok Ines Madunić piše da je “Vesna” album “uz koji bismo mogli plesati cijelu jesen i zimu. Zvuči dobro i svježe, i baš to su Pipsi.”

Na albumu je Dubravko Ivaniš uz vokal svirao i klavijature. Njih je svirao i Ivan Božanić uz gitaru, a na klavijaturama i basu je Marko Levanić. Krunoslav Tomašinec je na gitari, Zdeslav Klarić na klaviru, Pavle Gulić na bubnju, a prateći vokali su Ivana Starčević, Jadranka Ivaniš i Lucija Ivaniš.

Album “Vesna” objavljen je za LAA i dostupan na većini streaming servisa i YT kanalu Pipsa, a CD će biti u svim boljim shopovima od sljedećeg tjedna.

Prva prilika kada će se moći čuti nove pjesme u Rijeci, kao i diskografski presjek Pipsa, bit će u Pogonu kulture 3. veljače 2023.  

Ulaznice su u prodaji od 23. listopada po early bird cijeni od 13 eura. Ta cijena vrijedit će do 31. prosinca, a dan nakon penje se na 15 eura. Na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 18 eura. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i Entria, kao i online, te u Dallas Music Shopu.


VIŠE O TEMAMAPipsChips&VideoclipsPogon kulturekoncerti u Rijeci
Povezano