Peto izdanje festivala 36 Mountains uskoro u Zagrebu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.09.2020.

0

36 Mountains

36 Mountains

Međunarodni festival ilustracija 36 Mountains ove će se godine održati od 15. do 20. rujna u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika

Peto izdanje festivala pretvorit će HDLU-u u kulturno-umjetničko središte u kojem će biti predstavljeni inspirativni autorski radovi više od dvadeset mladih ilustratora. Posebnost i ovogodišnje izložbe ističe se u igri svjetla i mraka, te inovativnom postavu.
Na festivalu jedinstvenog karaktera čija je tema blok japanskog stila predstavit će se 24 umjetnika, od koji je 7 pozvanih, a 17 odabranih na javnom natječaju za sudjelovanje na izložbi. U sastavu žirija bili su organizatorica festivala Jelena Bando te umjetnici Tea Jurišić i Zoran Pungerčar.
Zemlja partner je Francuska s kojom festival dovodi umjetnički kolektiv Atelier McClane koji će se predstaviti blokom u HDLU, te samostalnom izložbom u Francuskom institutu.

36 Mountains

36 Mountains

Ulaz tijekom svih pet dana trajanja festivala je besplatan.

VIŠE O TEMAMAfestivali u Zagrebu36 Mountains
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se