Peti Kupe dovodi britansku DJ legendu Grega Wilsona

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.03.2022.

0

Greg Wilson

Greg Wilson

Otvorenje kluba Peti Kupe izazvalo je veliki interes i sjajne reakcije publike. U pripremi je cijeli niz glazbenih i inih poslastica.

Dugoočekivani klub Peti Kupe otvoren je u sjajnoj atmosferi velikim partyjem za koji se danima tražila karta više. Zagreb je dobio ne samo novi noćni klub nego i prostor koji će dati zamah plesnoj sceni, ali i cijeloj urbanoj kulturi.
Već kao prvog inozemnog gosta Peti Kupe dovodi jednood najvažnijih imena britanske plesne scene – Grega Wilsona. Ovog legendarnog DJ-a, aktivnog čak 46 godina, smatra se pionirom miksanja u Velikoj Britaniji te ocem electro-funk zvuka. Znameniti klub Hacienda u Manchesteru angažirao je Wilsona još 1983. kao prvog specijalista za plesnu glazbu, a bio je i prvi DJ koji je miksao uživo na britanskoj televiziji.
Njegov Essential Mix za BBC Radio 1 iz 1999. ima mitski status jednogod najuspjelijih izdanja te dugogodišnje serije mikseva. Greg Wilson nosi i titulu jednog od najboljih remixera svih vremena. Njegov pečat dobila su brojna izdanja velikih izvođača kao što su Grace Jones, The XX, Groove Armada, Bryan Ferry, Talking Heads i Missy Elliot, ali i našeg Ilije Rudmana. Naposljetku, svoj obol sceni daje i kroz poznati glazbeni blog kojeg vodi od 2010. godine, a prate ga zaljubljenici u plesni zvuk diljem svijeta.

Pwti Kupe

Pwti Kupe

Ugođaju će doprinijetii Ilija Rudman i Antonio Zuza, začetnici Imogen Recordingsa, domaće etikete s međunarodnim ugledom. Slušali smo ih već na samom otvorenju kluba uz ostale velikane ovdašnje scene Petra Dundova, Felvera i Pepija Jogardea. Večer otvorenja bila je samo uvertira u sjajna događanja, i to ne samo glazbena, jer u ovom prostoru na svoje će doći i ljubitelji umjetnosti, vina i gastronomije. Već 9. travnja nastupit će popularni domaći DJ-iBorut Cvajner iMimi, dok 16. travnja stiže norveška DJ zvijezda Prins Thomas,a u pripremi je cijeli niz glazbenih i inih poslastica.

Ulaznice za Imogen Label Night s Gregom Wilsonom mogu se nabaviti na svim prodajnim mjestima Entrija ili putem ove poveznice.

VIŠE O TEMAMAGreg WilsonPeti Kupekoncerti u Zagrebu
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se