Petak rezervirajte za Digitalnu Noć muzeja

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.01.2021.

0

Foto: nocmuzeja.hr

Foto: nocmuzeja.hr

Ljubitelji muzejskih i ostalih programa moći će 29. siječnja u Digitalnoj Noći muzeja od 18 do 23 sata, pretraživati atraktivne sadržaje putem digitalne platforme nocmuzeja.hr

Sudjelovanje u šesnaestoj po redu Noći muzeja, prijavio je 171. sudionik, muzejska, baštinska ili obrazovna institucija, što organizatore i sudionike ovogodišnjeg digitalnog izdanja Noći muzeja, iznimno raduje i potvrđuje opravdanost kreiranja kulturnih sadržaja i komuniciranja tih sadržaja publici i najširoj javnosti i u otežanim uvjetima.
U okolnostima globalne krize, u Hrvatskoj i razornim potresom u Zagrebu, a nedavno u Petrinji, Sisku i Glini, većina muzejskih i sličnih kulturnih događanja preselila se u digitalne kanale komuniciranja i prijenosa sadržaja.
Organiziranje Digitalne Noći muzeja, iskazuje se veliki interes brojnih sudionika i najšire javnosti za sadržajima koje su muzejske i druge institucije proteklu godinu kreirale i nudile  javnostima putem digitalnih medija. Na taj način, ljubitelji muzejskih i ostalih programa moći će u Digitalnoj Noći muzeja od 18.00 do 23.00 sati, pretraživati atraktivne sadržaje putem digitalne platforme nocmuzeja.hr, kao i putem društvenih mreža, digitalnih aplikacija i  stranica pojedinih ustanova.  

Također, atraktivnosti događaja doprinijet će i HRT, koja priprema poseban program na HTV u kojima će predstaviti najatraktivnije virtualne programe i sadržaje uhrvatskim i nekim inozemnim muzejima.

Proteklih 15. godina Noć muzeja je obilježila upravo masovnost posjeta muzejima, koja je prelazila i brojku od 300.000 posjeta tijekom jedne noći. Kako je manifestacija Noć muzeja u potpunosti poprimila karakteristike  nezaobilaznog kulturnog događaja proteklih godina, organizatori šesnaeste po redu Noći muzeja ukazuju na značenje opstojnosti muzeja u uvjetima globalne krize, te će zajedeno s hrvatskom muzejskom zajednicom omogućiti vjernoj publici da sudjeluje i uživa u virtualnim izdanjima pripremljenih događanja.

VIŠE O TEMAMANoć muzeja
Povezano