Pet festivala koji su ovog ljeta na programu u Austriji

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 11.04.2022.

0

Sreenshot. Foto: novarock.at

Sreenshot. Foto: novarock.at

Nakon dvije sušne godine, svi ljubitelji glazbe će ovog ljeta (bar se tako nadamo!) napokon doći na svoje. Donosimo brzinski vodić kroz glazbene festivale u susjednoj Austriji.

Austrija je oduvijek tradicionalno obilovala odličnim ljetnim događajima, a u nastavku donosimo nekoliko najbitnijih austrijskih festivala koji će vas privući neovisno o tome da li ste fan elektronske glazbe, žestoke alternative ili nečeg trećeg. U svakom slučaju, nakon dvije sušne godine, svi ljubitelji glazbe će napokon doći na svoje.

Nova Rock, 09.-12.06.2022.

Jedan od najvećih alternativnih festivala ove godine predstavlja posebno upečatljiva imena usprkos recentnom otkazivanju Foo Fightersa zbog nenadane smrti njihovog bubnjara Taylora Hawkinsa. Popis imena je uvelike izmijenjen u odnosu na inicijalnu najave iz 2020. no Muse, Placebo, Bring Me The Horizon, Five Finger Death Punch i drugi će zasigurno privući masu fanova alternativne scene.

Elevate Festival, 13.-17.07.2022.

Događaj koji se inače originalno odvijao svako proljeće po novome je prebačen usred ljeta. U obližnjem Grazu nesvakidašnja ponuda moderne glazbe koja rangira od elektronske pa sve do avantgardne i one najizbirljivije može ostaviti na mukama. Za sad je najavljena tek prva runda izvođača (npr. Peaches, Palms Trax, Anika i drugi), ali ne sumnjamo da će line-up biti popunjen mnogim atraktivnim imenima.

Electric Nation, 30.07.2022.

Jednodnevni festival (također u susjednom Grazu) zapravo predstavlja zamjenu za sad već kultni Lake Festival. Odlična postava za vikend provod na dva sata vožnje od Zagreba je svakako nešto što valja uzeti u obzir, a ista za sad uključuje imena poput Davida Guette i Steve Aokia.

Metal On The Hill, 12.-13.08.2022.


Austrijska diskografska kuća Napalm Records ponovno organizira dvodnevno događanje (pogađate - u Grazu) te dovodi melodičnija imena iz alternativnog svijeta kao što Lucana Coil i Cradle Of Filth. Za sve ljubitelje metala ovo je logičan izbor.

Frequency Festival, 18.-20.08.2022.

Široj publici najzanimljiviji je svakako Frequency festival koji sredinom kolovoza pokriva širok spektar glazbenih žanrova - od indie, pop, edm pa sve do rock glazbe. Nakon apsolutno najjače postave u povijesti ovog kultnog događaja sad već davne 2019., ovoljetna ponuda izgleda sjajno. G-Eazy, Cypress Hill, Raf Camora, Skepta, Bonez MC i ostali obećavaju nezaboravni provod. Velika količina karata je već rasprodana pa je sad zadnji trenutak za razmisliti o odlasku na ovaj sjajni događaj.


VIŠE O TEMAMAFrequency FestivalElevate FestivalElectric NationNova Rock Festivalglazbeni festivaliMetal On The Hill
Povezano