Park Ribnjak pretvoren u jedinstvenu galeriju ulične umjetnosti

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 02.09.2019.

0

U sklopu ovogodišnjeg programa projekt Art park pretvorio je sive pošarane zidove parka Ribnjaka u umjetnička platna kojima su se poslužili gosti iz Argentine, Amerike, Portugala, Engleske...

Svoju ljetnu priču Art park je sredinom lipnja preselio na novu umjetničku adresu - zagrebački park Ribnjak, čime je centar grada dobio novu lokaciju za sve ljubitelje ulične umjetnosti. Radovi jedanaest hrvatskih umjetnika obilježili su privremeni postav galerije na otvorenome, dok su u sklopu proširenog umjetničkog programa Art parka sivi betonski zidovi na Ribnjaku postali inspiracija za oslikavanje umjetnicima iz Hrvatske i cijelog svijeta.
U Zagrebu su tako svoj trag ostavili Anthony Brooks iz Chicaga, Cazer iz Londona, Nomen iz Lisabona, Utopia iz Sao Paula, More than words iz Dortmunda te Prizmu, čija je serija uličnih radova s oštrom porukom Fuck Wars! obišla svijet. Hrvatske su umjetnike predvodili Lunar, Smack, Poster, Chez, Kismo, TiltoOnei Kruno Thorn, dok su poseban estetski doprinos street artgaleriji dale ženske snage. Jana Danilović iz Beograda i Klarxy iz Zagreba među prvima su ovo ljeto gostovale u Art parku, a pridružile su im se Hana Tintor i Artikal 31, također iz Zagreba, te Fio Silva iz daleke Argentine. Zahvaljujući radovima svih ovih umjetnika zidovi parka Ribnjak oživjeli su šarenim vizualima, a šetnja je postala ljepša!
"Mislim da je projekt Art park sjajan jer poziva umjetnike da rade u drugačijem zajedničkom javnom prostoru. Kod ulične umjetnosti navikli smo na velike zidne površine uz cestu, a ovdje ste okruženi brojnim aktivnostima čiji je veliki dio i ulična umjetnost. Zagrebačka umjetnička scena me se dojmila i čini se kako je uzela maha što gradu daje nove zanimljive boje"", kaže Anthony Brooks.

"Za mene je konceptArt parka fantastičanjer usmjerava pažnju i aktivnosti na dio javnog prostora važnog za ponovno otkrivanje vlastitog grada. Time iznova, cirkulacijom i susretanjem različitih ljudi, taj prostor postaje tlo iz kojeg niču ne samo nove ideje već se osvještava potreba za direktnim kontaktom s umjetnošću te ideja da se bude dio istinskog zajedništva. To je dragocjeno i drago mi je da sam dio toga!", izjavila je Jana Danilović.

VIŠE O TEMAMAgrafitiJana DanilovićAnthony Brooksgrafiti u ZagrebuLunarSmackPosterChezKismo
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se