Ovo su 4 najpoželjnije vikend destinacije u Hrvatskoj

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.02.2021.

0

Plitvička jezera. Foto: CroModa

Plitvička jezera. Foto: CroModa

S obzirom na to da prošla godina nije bila najbolja za daleka putovanja, čak 35% putnika iz Hrvatske zaželjelo je posjetiti neke od destinacija unutar zemlje

Istraživanje domaćih destinacija bilo je visoko na popisu želja putnika tijekom 2020. godine. S obzirom na to da prošla godina nije bila najbolja za daleka putovanja, čak 35% putnika iz Hrvatske zaželjelo je posjetiti neke od destinacija unutar zemlje. S manjim udaljenostima koje treba prijeći do domaćih destinacija dobiva se više vremena za uživanje u njima što je odlično za više od pola (67%) putnika iz Hrvatske koji žele iskusiti vikend putovanja u većoj mjeri nego što su to željeli u 2019. godini.
Booking.com je pregledao prikupljene podatke o najpopularnijim putovanjima u 2021. i sastavio popis poželjnih vikend putovanja prema preporukama putnika. Kako bi to postigao, Booking.com je pretražio više od 28 milijuna smještajnih jedinica, od čega 6,6 milijuna čine kuće za odmor, apartmani i drugi jedinstveni smještaji diljem svijeta. Odabrane destinacije našle su se na vrhu popisa zbog toga što su ih putnici preporučili svima koji žele uživati u opuštenom odmoru i napuniti baterije promjenom okoline čim ponovno postane sigurno putovati.

 

1. Opatija, Primorsko-goranska županija

Opatija. Foto: CroModa

Opatija. Foto: CroModa

Ovaj grad uz more je popularan zbog vrhunske lokacije na magičnom Kvarneru. Najbolji način da upoznate bogatu i zanimljivu prošlost Opatije jest da se prošetate poznatim šetnicama i šarmantnim ulicama kao što su to učinile mnoge poznate ličnosti kroz povijest. Uživajte šetajući stazom Franjo Josip I. bolje poznatoj po imenu Lungomare, koja povezuje Opatiju sa životopisnim ribarskim mjestašcem Volosko. Na ovoj stazi možete otkriti prekrasne plaže Opatije i vidjeti Villu Angiolinu i poznatu skulpturu Djevojka s galebom, a spektakularna arhitektura 19. stoljeća čeka vas na svakom uglu. Također, nemojte propustiti prošetati kroz šumsku stazu Carmen Sylva u kojoj je kraljica Elizabeta s rumunjskim kraljem Karolom provodila svoje vrijeme.
 

2. Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovnik. Foto: CroModa

Dubrovnik. Foto: CroModa

Dubrovnik je grad okružen morem, prekrasnim plažama i planinama, a uz to nudi bogatu kulturu Staroga grada. Ne čudi da je ovaj savršen spoj tih elemenata prepoznat kod ljubitelja fotografije koji gdje god pogledaju mogu pronaći savršen kadar. Svi koji posjete Dubrovnik mogu uživati istražujući predivnu srednjovjekovnu arhitekturu, gotičke, renesansne i barokne crkve i samostane. Svi fanovi televizijske serije Igre prijestolja sigurno će se oduševiti posjetom lokacijama na kojima se snimala serija.
 

3. Osijek, Osječko-baranjska županija

Osijek. Foto: CroModa

Osijek. Foto: CroModa

Osijek, grad na rijeci Dravi, je četvrti najveći grad u Hrvatskoj. Nazvan po riječi “oseka” ovaj grad je kulturno i ekonomsko središte Slavonije i Baranje. Osijek svojim posjetiteljima nudi prekrasne šetnice kroz velike parkove i vrtove (njih 17) gdje možete uživati u povijesnoj arhitekturi. Ono po čemu se ovaj grad posebno ističe je prekrasna šetnica uz rijeku Dravu. Odličan pogled na cijeli grad moguć je s pješačkog mosta na kojem možete ostaviti “lokot ljubavi” za uspomenu. Nakon duge šetnje odmorite se uz čašu vina, kave ili radler piva koji se proizvodi u Osijeku.

4. Plitvička jezera, Ličko-senjska županija

Plitvička jezera. Foto: CroModa

Plitvička jezera. Foto: CroModa

Nacionalni park Plitvička jezera nalazi se na površini od oko 300 kvadratnih kilometara i poznat je po prekrasnim kaskadnim jezerima zbog čega se našao na UNESCO-vom Popisu svjetske baštine. Ovaj park smješten u planinsko područje je najveći i najstariji nacionalni park u Hrvatskoj. Plitvička jezera privlače ljubitelje prirode iz cijeloga svijeta koji dolaze uživati u šumskoj vegetaciji i pogledu na kristalno čistu vodu više od 16 jezera. Osim toga, ovaj nacionalni park krase i impresivni vodopadi koji se mogu vidjeti na raznim stazama za šetnju.

VIŠE O TEMAMAOpatijaBooking.comDubrovnikOsijekPlitvička jezera
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se