Ovaj vrtni stol napravljen je od stare malezijske kuće

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.06.2022.

0

Foto: JYSK

Foto: JYSK

Tikovina od koje je izrađen ovaj vrtni stol nosi FSC Recycled certifikat, što znači da je drvo provjereno kao stvarno reciklirano ili da dolazi iz sredine odgovornog gospodarenja

Indonezijsku tikovinu iz srušene malezijske kuće, staru štalu i tradicionalne kutije za rižu koje su koristili uzgajivači, kompanija JYSK pretvorila je u vrtni stol EBBESKOV  koji će se ovog ljeta savršeno uklopiti u vaše dvorište ili terasu.

Podaci ukazuju da se u Hrvatskoj na godišnjoj razini proizvede 432 kg komunalnog otpada po stanovniku, od kojeg se 24% reciklira. Svakodnevno gomilanje otpada doprinosi globalnom ekološkom problemu i zato je upotreba i kupovina recikliranih materijala prvi korak ka očuvanju životne sredine. Kako bi doprinijela rješavanju ovog problema, kompanija JYSK usmjerila se na proizvodnju recikliranih proizvoda, a u svoju je najnoviju kolekciju uvrstila upravo vrtni stol od reciklirane tikovine.

Tikovina od koje je izrađen ovaj vrtni stol nosi FSC Recycled certifikat, što znači da je drvo provjereno kao stvarno reciklirano ili da dolazi iz sredine odgovornog gospodarenja šuma u kojoj se ne ugrožava biljni i životinjski svijet. Recikliranje drva doprinosi zaštiti svjetskih šuma budući smanjuje količinu potražnje za novom sirovinom.

Foto: JYSK

Foto: JYSK

Tikovo drvo potječe s plantaža jugoistočne Azije i može narasti do visine od 30 do 40 metara, a upravo tikovina s područja Indonezije smatra se jednom od najkvalitetnijih na svijetu. Stablo tikovine često dostigne i do 100 godina starosti, a ova biljka je posebno poznata po svojoj elastičnosti i sposobnosti da se tokom oluja savija, ali ne lomi. Pored toga, jako je otporna i na vlagu. Njegova kombinacija jedinstveno debelih vlakana olakšava tretiranje i kreiranje raznih oblika, zbog čega je pogodno za izradu različitih vrsta namještaja.


VIŠE O TEMAMAvrtni namještajJYSK; vrtni stolovitikovo drvotikovinauređenje doma
Povezano