Oprah Winfrey: Ikona stila ili jedna sasvim obična žena?

Piše: P.K.
Objavljeno 03.05.2010.

0

Nakon što je izabrana kao jedna od 'domaćica' ovogodišnjeg ekstravagantnog modnog spektakla Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute Gala Benefit, američki su se mediji zapitali zaslužuje li Oprah Winfrey možda status modne ikone.

Nakon što je izabrana kao jedna od 'domaćica' ovogodišnjeg ekstravagantnog modnog spektakla Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute Gala Benefit, američki su se mediji zapitali zaslužuje li Oprah možda status modne ikone.

Oprah Winfrey i Anna Wintour (Foto: Thefashioncult.com)

Oprah Winfrey i Anna Wintour (Foto: Thefashioncult.com)

Za milijune žena (ali i muškaraca) u SAD-u Oprah Winfrey je božanstvo, uzor kojem se vjeruje i koji se slijedi bez suvišnih pitanja. Oprah je jedna od najvećih televizijskih zvijezda u povijesti, kult u svakoj sferi života, osim možda... Da, moda joj nikada nije bila jača strana!

No, nakon što je Anna Wintour odabrala upravo Oprah kao 'domaćicu' ovogodišnjeg ekstravagantnog modnog spektakla

Oprah Winfrey (Foto: Bet.com)

Oprah Winfrey (Foto: Bet.com)

Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute Gala Benefit, američki su se mediji upitali zaslužuje li Oprah status modne ikone.

“Je li Oprah modna ikona? Ne! A da li je ikona stila? Da!“, izjavio je Robert Verdi, američki televizijski mag i 'stručnjak za stil', kako ga obično predstavljaju.  “Stil je ipak nešto više od mode. To je način njenog života, kvalitetna komunikacija s ljudima, način na koji Oprah osvaja sve oko sebe. U tom kontekstu Oprah definitivno jeste ikona. Ikona stila!“, rekao je Robert za New York Post.

Tako obična, a opet tako posebna!

“Oprah je posebna, rijetko se tko može uspoređivati s njom. Jednostavna je, sve radi s lakoćom, a ljudi je naprosto obožavaju...“, kaže američki dizajner Isaac Mizrahi, kreativni direktor kuće Liz Claiborne.

Oprah je uvijek ukusno odjevena, ali uglavnom ne previše napadno. Nikada nije bila trendsetterica u pravom smislu te riječi, kvalitet i funkcionalnost odjeće uvijek su joj bili važniji od toga što je IN, a što OUT. Voli 'uggsice', klasične Burberryjeve jakne i hlače Eileen Fisher. Preferira umjerene boje i dizajn koji priliči njezinim godinama.

“Oprah ne koristi odjeću kao sredstvo za privlačenje pažnje. Svjesna je svog imagea, ona je ikona 'običnih' američkih žena, zato njen stil ne možemo nazvati ekscentričnim. Ali to nikako ne znači da ona nema osjećaja za modu. Naprotiv!“, misli Kelly Cutrone, popularna modna novinarka i spisateljica te osnivačica PR tvrtke People's Revolution.
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se