Opatija među najromantičnijim destinacijama Europe

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 06.02.2023.

0

Foto: Turistička zajednica grada Opatija

Foto: Turistička zajednica grada Opatija

Opatija je među najromantičnijim destinacijama Europe, a mjesec zaljubljenih donosi posebnu atmosferu i događanja na ovoj kvarnerskoj destinaciji

Opatija je uvrštena među najbolje destinacije za zaljubljene, pored Venecije, Pariza, Rima, Santorinija, Amsterdama, Madeire, Porta… Tijekom veljače Opatijom će vladati romantična atmosfera, a popularni rock bend Vatra svojim će koncertom dodatno začiniti Dan zaljubljenih, 14. veljače.

Najromantičniji mjesec – veljaču, obilježit će posebna atmosfera i atraktivni programi u jednom od najromantičnijih mjesta u Europi, kako je Opatiju prozvao renomirani turistički portal European Best Destinations.

Poznati internetski magazin s milijunskom publikom kolijevku hrvatskog turizma uvrstio je među najbolje destinacije za zaljubljene, pored Venecije, Pariza, Rima, Santorinija, Amsterdama, Madeire, Porta i drugih poznatih gradova, istaknuvši kako je „ljubav utkana u same temelje Opatije“.

Nakon čarobnog Adventa i karnevalskog ludila koje je još u „punom zamahu“, veljača je u Opatiji u znaku ljubavi. Prekrasni parkovi sa skrovitim stazama, duga šetnica uz more i večeri osvijetljene zvijezdama pružaju savršenu scenografiju za posebne trenutke udvoje, a romantiku će dodatno naglasiti prigodna rasvjeta na javnim prostorima kao i stotine srca i drugih prigodnih dekoracija s ljubavnim porukama na brojnim jezicima kojima je Turistička zajednica grada Opatije ukrasila parkove, trgove i ulice. Posebne lokacije za fotografiranje sačuvat će nezaboravne doživljaje s voljenim osobama, a šetnje perivojima podsjetiti na velike ljubavi koje su u prošlim stoljećima nastajale uz šum valova.

Opatija će parove privući i vrhunskom gastronomijom, relaksirajućim tretmanima u suvremenim spa & wellness centrima te jedinstvenim spojem mora i planina, arhitekture i prirodnih ljepota, opuštanja i zabave… Sve to prati i prigodna ponuda opatijskih hotelijera i ugostitelja, koja će trajati čitav mjesec, s naglaskom na vrijeme oko samog blagdana zaljubljenih, Valentinovo 14. veljače.

Upravo će toga dana u Opatiji nastupiti i jedan od najpopularnijih hrvatskih rock bendova, virovitička Vatra koja će u Klubu Gervais zaplesati „Tango“, pročitati „Poruke u boci“, odsvirati „Tremolo“, poručiti da „Nama se nikud ne žuri“ te ispuniti večer niskom ljubavnih stihova i nota. Ivan Dečak i njegov bend neće biti usamljene zvijezde s hrvatske estrade, jer nekoliko dana prije njihovog koncerta Sportska dvorana „Marino Cvetković“ ugostit će hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije i brojna poznata imena koja će se natjecati na Dori 2023.


VIŠE O TEMAMAValentinovoOpatijaDan zaljubljenihhrvatski turizam
Povezano