Ogi Antunac: "Veselim se Cro-A-Porteru"

Piše: CroModa.com
Objavljeno 16.03.2010.

0

Anamarija Užbinec (Midikenn) za Ogi Antunac

Prošlosezonska debitantica Cro-A-Portera, Ogi Antunac, za sezonu proljeće/ljeto 2010. pripremila je kolekciju baziranu na miješanju sirove kože i lepršave svile.

Prošlosezonska debitantica Cro-A-Portera, Ogi Antunac, za sezonu proljeće/ljeto 2010. pripremila je kolekciju baziranu na miješanju sirove kože i lepršave svile.

Anamarija Užbinec (Midikenn) za Ogi Antunac

Na ovosezonskom Cro-A-Porteru novu kolekciju predstavit će i Ogi Antunac. Novost ove kolekcije za proljeće/ljeto 2010. je uvođenje kože i svile, a cijela je linija bazira na miješanju nečeg što je mekano i podatno sa sirovošću i krutošću. Modeli i ove sezone ostaju monokromatski, a novost je smeđa boja, koju Ogi prije nije često koristila. 'Želim postići da kolekcija izgleda pročišćeno, neću ići toliko u volumen, već u prirodan pad materijala. To mi lajt motiv kolekcije - pročišćenost', kaže Ogi.


Ogi nadodaje kako svoju inspiraciju pronalazi u svemu što je okružuje, te da nemam konkretne izvore inspiracije - uvijek je to nadovezivanje na vlastiti rad. 'Iz jednog komada nastaje drugi, to je sigurno. Kolekcija uvijek poprima neki oblik tek pred kraj, i u tome je čarolija - da putuješ, a ne znaš kamo. Uvijek koketiram sa subkulturalnim elementima darka i gotike i to pokušavam pretočiti u urbani stil.'

Iza nove kampanje Ogi Antunac stoje fotograf Jurica Sertić, vizažistica Žana Kožul, službeni frizerski stilist Cro-A-Portera, salon Ruža Institut Kerastase, a zaštitno lice je Midikennov model Anamarija Užbinec.

Novu kolekciju Ogi Antunac možete pogledati na ovosezonskom Cro-A-Porteru, a u iščekivanju kolekcije, pročitajte intervju koji je dizajnerica dala za službene stranice CAP-a.

Prošle sezone bili ste debitantica na Cro – A – Porteru. Koliko je taj nastup pomogao vašoj karijeri i kakva su vaša očekivanja od ovosezonskog izdanja?

-To je bio normalni slijed događaja nakon što sam otvorila dućan u Radićevoj. Pokazivati reviju na takvom događaju predstavlja neki sezonski rezime mojeg rada i drago mi je da široj publici mogu pokazati svoje trenutno modno promišljanje. Predstavljanje kolekcije je uvijek dobro za karijeru, jer se broj ljudi koji se upoznaju s mojim radom širi, a to je dobro za tržište. Očekivanja nisu prevelika, uvijek to doživljavam kao dio svog posla. Ako se izrodi nešto pozitivno - to je uvijek dobrodošlo!

Prepoznatljivi ste po monokromatskom, avangardnom izražaju. Što možemo očekivati od nove kolekcije?

Anamarija Užbinec (Midikenn) za Ogi Antunac

Anamarija Užbinec (Midikenn) za Ogi Antunac

-Nisam sklona svrstavanju u grupacije, činjenica je da su modeli avangardniji, ali volim raditi nešto što me trenutno inspirira. Još uvijek je to crna boja i još se uvijek nisam zasitila monokromatsko izražaja. Novost ove kolekcije je uvođenje kože i svile. Zapravo se cijela kolekcija bazira na miješanju ta dva elementa - nečeg što je mekano i podatno sa sirovošću i krutošću. Modeli i dalje ostaju monokromatski, a novost je i smeđa boja, koju prije nisam često koristila. Želim postići da kolekcija izgleda pročišćeno – neću ići toliko u volumen, već u prirodan pad materijala. To je lajt motiv kolekcije: pročišćenost!

U čemu pronalazite svoju inspiraciju?

-Pronalazim je u svemu što me okružuje, nemam konkretne izvore inspiracije, uvijek je to nadovezivanje na vlastiti rad. Iz jednog komada nastaje drugi, to je sigurno. Kolekcija uvijek poprima neki oblik tek pred kraj i u tome je čarolija - da putuješ, a ne znaš kamo. Uvijek koketiram sa subkulturalnim elementima darka i gotike pa to pokušavam pretočiti u urbani stil.

Koja je ideja vodilja iza kampanje?

-Ideja vodilja kampanje je zapravo proizašla iz toga da se napravio jedan session s Anamarijom Užbinec koja je zaštitno lice ove kampanje, a ona inače fenomenalno nosi moju odjeću. Da ne uzimam zasluge za kampanju, ona je nastala pod kreativnim vodstvom Jurice Sertića koji ju je osmislio. Zajedno smo odabrali odjeću, a sve ostalo je došlo prirodno.

Što je moda za vas - imperativ, luksuz ili način života?

-Moda je nekada bila luksuz, to danas sigurno nije tako. Ona zapravo predstavlja način života. Za mene je to zapravo individualnost i neverbalna komunikacija - vi svojim načinom odijevanja šaljete poruku o sebi. Uvijek mi je zanimljivo gledati kako moji odjevni komadi izgledaju u nečijoj interpretaciji. Danas zasigurno ulica diktira modu i kada svoje komade možete vidjeti na ulici, to je ono pravo.

Smatram da svaka odjeća predstavlja neki modni statement pa i ona jako skupa, i ona jako jeftina i komercijalna. Zna se da se određeni brendovi pripisuju određenom krugu ljudi, pa možemo zapravo reći da odjećom šaljemo poruku kojem krugu želimo pripadati.

Od brojnih drugih dizajnera  Cro-A-Portera, čiju kolekciju najviše želite pogledati?

-Veselim se Cro-A-Porteru, uvijek pratim sve revije i rad svojih kolega. Nekada puno znači ta vrsta podrške, a i mnogi dizajneri su mi i prijatelji. Posebno ću pratiti i strane goste, jer mi se sviđa ideja povezivanja dizajnera iz regije.
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se