Odlična završna večer Dreft Fashion Weeka!

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 27.11.2011.

25

Ada Zanditon (lijevo), Toni ico (sredina) i Capara (desno) | Foto: Borna Čavrag / DFWZ

Ada Zanditon (lijevo), Toni ico (sredina) i Capara (desno) | Foto: Borna Čavrag / DFWZ

Završna večer večer Dreft Fashion Weeka za proljeće/ljeto 2012 nadoknadila je sve ono što (uz par izuzetaka) nismo imali prilike vidjeti prva dva dana - odlične kolekcije i perfromanse

Treću večer Dreft Fashion Weeka otvorila je dizajnerica Ana Ćavar sa svojim brendom Artiđana, prikazavši kolekciju koja se sastoji od hlača, tunika te haljina. Vrlo zanimljivo, s puno nekonvencionalnih krojeva, lanaca i zippera. Predivne su bile i statement ogrlice od pleksiglasa koje su svima zapele za oko, te definitivno dale novu dimenziju cijeloj kolekciji.

Ada Zanditon opravdala očekivanja

Kolekcijom hvaljene gošće iz Londona, Ade Zanditon, prevladavaju lepršavi materijali koji već na prvi pogled djeluju kao da su jako ugodni za nositi. Kao što je i sama izjavila, dizajnerica je nadahnuta ''Morski konjicima, grčkim boginjama i haićanskim kanavalom'', a to se vidjelo i u bojama i nepretencioznosti modela. Haljine su djelovale kao nešto što bi svaka žena poželjela jednostavno 'nabaciti' na sebe usred ljetne žege. Jako lijepo modno osvježenje u Zagrebu i revija koja bez sumnje zaslužuje visoku ocjenu!

Dobra zabava u režiji Tonija Rice

Treća večer Dreft Fashion Weeka za proljeće/ljeto 2012. (Foto: Borna Čavrag / DFWZ)

Treća večer Dreft Fashion Weeka za proljeće/ljeto 2012. (Foto: Borna Čavrag / DFWZ)

Uslijedila je revija Tonija Rice koja je označila početak onoga što bismo mogli nazvati show zadnje večeri. Toni je predstavio mušku kolekciju pod imenom ''Rent-A-Boy'' punu žarkih boja, a čak su i modeli imali nalakirane nokte u razim bojama, poput ružičaste ili minty. Pozadinska glazba revije je bila brazilska, ljetna, i zaista je izgledalo da su se modeli dobro zabavljali, noseći egzotično voće i neodoljive koktele. Tijekom defilea, atmosfera je toliko uzavrela da je na pisti nastao pravi kaos - banane, led, kišobrančići od pića su doslovce letjeli na sve strane, a dečki su Tonija čak i podigli. Ricina revija je definitivno dobro zabavila sve prisutne gledatelje, a neke čak i nasmijala do suza.

Capara je ugodno iznenađenje i još jedan dokaz da su inozemni dizajneri dimenzija koja Dreft Fashion Week čini posebnim i izdvaja ga iznad ostalih domaćih i regionalnih modnih evenata, osuđenih na lokalne 'zvijezde' za koje svijet nikada neće čuti

Belgijski brend Capara, iza kojeg stoje sestre Vera i Olivera Capara, ugodno je iznenadio sve prisutne. Kolekcija je djelovala jako elegantno, a koncept se vrtio oko vodoravnih linija koje sijeku dio odjeće ili siluetu na dva dijela. Inspiracija za prekrasne printove bio je umjetnik Olafur Eliasson, a možda i najupečatljivija bila su dva zadnja komada revije - kožna jakna i kožna haljina, na nekim dijelovima laserski izrezane na svojevrsne resice. I Capara potvrđuje da su ovosezonski Dreft Fashion Week Zagreb izvukli strani dizajneri.

Ivana Popović i Let 3 - Bez ideje, vulgarno, na silu!

I kao 'šećer na kraju' ostala je uvijek teatralna Ivana Popović u suradnji sa Letom 3. Svi su željno iščekivali što će se izroditi iz ove suradnje, i definitivno se imalo što vidjeti... Kolekciju samu po sebi nije uopće potrebno pobliže analizirati, jer je to opet više-manje bila standarda Ivana Popović s poderanim materijalima i šljokicama na hlačicama. No, performans koji je Let 3 priredio nešto je što će sigruno još neko vrijeme izazivati oprečne reakcije. Oni što ih vole možda će reći da jeviđeni show genijalan, ali sigurni smo da su u većini oni kojima je sve to skupa malo too much.

Revija je počela najavom da sadržaj koji slijedi nije primjeren za djecu i maloljetnike, da bi se nastavila pričom o klistiranju, te završila izvdebom pjesme Leta 3 nazvanom Klistir. Svi daljnji kometari su suvišni, jer se iz ovoga već može naslutiti koliko vulgarna cijela priča bila. Razumijemo da Ivana Popović silno želi prirediti šou po bilo koju cijenu, pa i izazvati skandal, ali čini nam se da ovo pomalo prelazi granice dobrog ukusa.


VIŠE O TEMAMAZagreb Fashion WeekAda ZanditonAna ĆavarArtiđanaToni RicoCaparaIvana PopovićLet 3
Povezano