Od plana do opreme: Savjeti za vježbanje kod kuće

Piše: P.J., Zagreb
Objavljeno 10.04.2016.

102

Ilustracija | H&M

Ilustracija | H&M

Nema potrebe da napuštate dom kako biste odvježbali zacrtano. U nastavku slijede savjeti kako se odlučiti za vježbanje kod kuće.

Ljudi obično žele uštedjeti novac i vrijeme kada se odluče vježbati kod kuće. Ovo je zaista praktično rješenje. Nema potrebe da napuštate dom kako biste odvježbali zacrtano. U nastavku slijede savjeti kako se odlučiti za vježbanje kod kuće. Ako želite vježbati po specifičnom programu, možda će vam biti potrebna određena oprema koju morate nabaviti prije nego počnete.

Plan vježbanja

Važno je biti dosljedan i držati se zacrtanog plana. Kako biste se držali plana važno je odrediti kada i što ćete vježbati. To će vas motivirati, a i odabrat ćete vježbe koje odgovaraju vašem fizičkom stanju i snazi. Odaberite vježbe koje možete završiti odmah pri prvom treningu kako biste se motivirati za nastavak.

Odaberite savršenu sobu

Preporuča se da odaberete sobu u kojoj ćete stalno vježbati. Pri odabiru važno je da ima dosta mjesta kako biste mogli vježbati složene vježbe i fitness. Najbolje bi bilo da tamo držite svu potrebnu opremu za vježbanje kako biste se dodatno motivirali. Treneri također savjetuju da odaberete sobu sa visokim stropom i dobrim osvijetljenjem. Jako je važno da se tamo osjećate udobno kako biste se mogli u potpunosti koncentrirati na vježbanje.

Oprema za vježbanje

Osigurajte određene preduvjete i nabavite kvalitetnu opremu. Utezi i prostirka su neki od elemenata koje morate imati za svoje vježbanje kod kuće. Kako biste odabrali dobru opremu, posjetite specijaliziranu trgovinu gdje će vam stručno osoblje dati potrebne savjete. Posvetite dovoljno vremena odabiru opreme i odjeće kako biste mogli uživati u dobrobiti vježbanja.
 

Muzika za vježbanje

Muzika može biti poprilično motivirajuća i podići će vam energiju ako napravite playlistu s dinamičnim pjesmama. Odaberite opuštajuće pjesme za vježbe disanja, dok će dinamičnije pjesme biti savršene za kardio vježbe.

Partner

Jedna od prednosti vježbanja kod kuće jeste ta što možete uključiti partnera, prijatelje ili članove obitelji. Na taj način ćete se motivirati kako biste završiti cijeli trening. U svakom slučaju zabavnije je vježbati u prijateljskoj atmosferi. Pomozite svojoj obitelji i prijateljima da usvoje zdraviji način života.


VIŠE O TEMAMAvježbanjetreningkardio vježbekako vježbati kod kuće
Povezano


Još iz rubrike Fitness i zdravlje