Obrve iz snova: Kako izbjeći pogreške i postići savršen izgled

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.02.2011.

0

Ilustracija | Foto: Chanel

Ilustracija | Foto: Chanel

Oblik i izgled obrva izuzetno je važan za cjelokupan izgled vašeg lica. Nevješto oblikovane, neuredne ili pretanke obrve narušit će dojam bez obzira na to koliko se potrudili oko ostatka make-upa.

Kako biste izbjegli pogreške i što jednostavnije došli do idealnog oblika obrva, donosimo vam 10 savjeta za lakše oblikovanje.

1. Odlučite se: Prije negoli se bacite na posao, odlučite se za stil koji želite pratiti. Oblik lica igra presudnu ulogu u odabiru oblikovanja. Obrve s naglašenim lukom najbolje pristaju okruglim, ovalnim i srcolikim licima, dok će lica četvrtastog i trokutastog oblika najbolje izgledati s mekšim obrvama.


2. Malo sapuna i vode: Umijte se nježnim sapunom i mlakom vodom, te lagano posušite kožu ručnikom. Nemojte koristiti peeling jer zrnca bi koja sadrži mogla zapeti u vašim obrvama. Ako imate vremena, namočite ručnik u toploj vodi i ostavite ga pet minuta na licu. Topla će voda otvoriti pore i omekšati dlačice, što će čupanje učiniti jednostavnijim i bezbolnijim.


3. Oprezno s pincetom: Prva greška kod oblikovanja obrva je pretjerano čupanje. Jednom kad pogriješite i riješite se prevelikog broja dlačica, one će vam teško ponovno narasti onakve kakve su bile i teže ćete postići idealan oblik i gustoću.


4. Projektirajte: Prije negoli se latite čupanja, uzmite tri ravna predmeta. Olovka za oči, ravnalo ili četkica mogu vam poslužiti. Prvu liniju povucite od početka obrva (linija D na slici) - ona bi trebala biti u ravnini s vanjskim kutem vaše nosnice. Sve izvan te linije smijete počupati. Najviša točka luka obrve mora biti u ravnini s vanjskim rubom šarenice oka (linija E), a kraj obrve bi trebao biti pod kutom od 45 stupnjeva od vanjskog ruba vašeg oka (linija F).


5. Pripremite alat: Za oblikovanje savršenih obrva trebat će vam kvalitetna pinceta, veliko ogledalo (po mogućnosti ono koje povećava), mnogo svijetla i umirujuće ulje, najbolje ono od aloe vere.


6. Vrijeme je za čupkanje: Nakon što ste se pripremili, vrijeme je za rješavanje viška dlačica. Pratite tri ključne točke određene u trećem koraku i radije više dlačica odstranite s donjeg ruba obrva, nego s gornjeg obzirom na smjer rasta dlačica.


7. Ne bojte se škara: Ako imate pokoju predugu dlaku koja narušava zamišljeni koncept, nemojte se bojati skratiti je. Poslužite se četkicom za obrve da bi je izolirali i škaricama za nokte je podšišajte. Pazite samo da je ne skratite previše, jer će biti još uočljivija.


8. Njegujte ih: Nakon ovakvog, gotovo profesionalnog tretmana, očistite cijelo lice običnom vodom i posušite ručnikom. Komadićem vate nanesite njegujuće ulje koje će vam nahraniti i smiriti iziritiranu kožu. Ukoliko se odmah idete šminkati, pričekajte petnaestak minuta da se ulje upije i posuši.


9. Olovka vam je prijatelj: Olovka za obrve s četkicom može vas spasiti kada nemate vremena potpuno se posvetiti stiliziranju obrvi ili u slučaju da ste ih previše i neravnomjerno stanjili. Kratkim potezima popunite praznine te ih počešljajte kada dobijete željeni oblik. Za svježiji izgled nanesite na četkicu malo spreja za kosu koji će savršeno učvrstiti postojeći oblik vaših obrva.


10. Održavajte ih: Odvojite desetak minuta svaka dva tjedna za njegu obrva.Obzirom da ste ih već oblikovali po želji, bit će dovoljno da odstranite samo nekoliko neposlušnih dlačica i opet ćete imati obrve iz snova.


She.hr

VIŠE O TEMAMAobrvetrepavicečupanje obrvaoblikovanje obrva
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se