Obnovljeni Medvedgrad sutra otvara svoja vrata

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.10.2021.

0

Foto: Marko Edge

Foto: Marko Edge

Službeno otvorenje obnovljenog Medvedgrada za posjetitelje održat će se sutra, a event će svojim nastupima upriličiti violončelistica Ana Rucner, Ansambl Lado i Željko Krušlin Kruška

Drevni grad Medvedgrad sjaji novim ruhom. Povijesna utvrda iznad Zagreba, uočljiva brojnim posjetiteljima i iz aviona, od sada je potpuno obnovljena i pretvorena u novi Centar za posjetitelje. Na raspolaganju Zagrepčanima i gostima mnoštvo je sadržaja, što je samo početak jedne nove priče Parka prirode Medvednica koji se svečano otvara 22. listopada.
Zdanje iznad Zagreba koje često vidimo i kroz oblake, sagrađeno je u 13. stoljeću, a krase ga Veliki i Mali palas, Južna kula, ranogotička kapelica Sv. Filipa i Jakova te Oltar domovine. U 2018. godini započete su projektne aktivnosti najvrjednijeg i najvećeg projekta u povijesti Javne ustanove Parka prirode Medvednica pod nazivom “Poboljšanje posjetiteljskog kapaciteta u svrhu održivog upravljanja Parkom prirode Medvednica“, a čiji je cilj uspostavljanje održivog korištenja prirodne i kulturne baštine. Otvaranjem Centra za posjetitelje Medvedgrad s pripadajućim sadržajima, dan je veliki doprinos održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.
Uloženo je gotovo 40 milijuna kuna za novi sjaj Medvedgrada.

VIŠE O TEMAMAMedvedgradZagreb
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se