Stiže Nike Air Max inspiriran noćnim životom Berlina

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.03.2019.

2

Air Max 180 BLN

Air Max 180 BLN

Air Max 180 BLN tenisice, kao podsjetnik na konstantni ritam napretka, slave jedinstveni noćni život i glazbenu kulturu Berlina

Pad Berlinskog zida krajem ’80-ih godina ujedinio je Njemačku. Godinu dana kasnije, Berlin je ponovno dobio status glavnog grada Njemačke, a usporedno s time razvijao se i njegov kulturni status.
Umjetnici, dizajneri i drugi iz branše počeli su se okupljati u Berlinu, a s time je rasla i jedna od vodećih scena elektroničke glazbe i noćnih klubova. Puštanje 12“ snimki ’90-ih i danas je odabir gradskih DJ-eva kao element jedinstvene estetike koja se razvija uz zvuk.
"Berlin je uvijek bio jedno jako liberalno mjesto, nešto kao zemlja snova. Zapadni Berlin činio se kao enklava dok zid nije pao, kao mjesto koje ima samo svoja pravila. Kada je pao zid značenje slobode, u oba dijela grada pretočilo se kreativnost. Savršeno mjesto za potkulture među kojima je Techno postao najvažnija i najstabilnija kultura", rekli su članovi berlinske grupe Keinemusik.

Air Max 180 BLN

Air Max 180 BLN

Klubovi koji su postali ikone grada i dalje njeguju nove generacije kreativnih zajednica i spajaju različite potkulture.

Godina 1991. bila također obilježena dolaskom Nike Air Max 180 na tržište. Projekt dizajniranja tenisice na kojem su surađivali dizajneri Bruce Kilgore i Tinker Hatfield,  bio je poseban zbog korištenja naprednog modeliranja zrakom pomoću kojeg su došli do prvog 180 stupnjeva prozirnog Air potplata. Nike Air Max 180 tenisice prihvaćene su kao i klasične vrpce na glazbenoj sceni, tenisica je ostala jedna od glavnih osobina berlinske scene od najranijih dana.

Air Max 180 BLN konstantni su podsjetnik na ritam napretka, slave jedinstveni noćni život i glazbenu kulturu Berlina. Elementi neon boje predstavljaju trepteće zrake svijetla koje su sinonim za klubove, kako bi se postigao kontrast neonske boje stavljene su pored sive boje koja predstavlja arhitekturu Berlina. Prozirni vanjski dio na desnoj tenisici otkriva riječ „UNITY“, a na lijevoj riječ „FREEDOM“ – one predstavljaju snagu glazbe koja spaja ljude i klupsku scenu i svima dozvoljava da budu ono što jesu.

Tenisice će se moći kupiti 30. ožujka putem SNEAKERS aplikacije, a predstavljaju se na dan Air Maxa u prodavaonicama u Berlinu.

VIŠE O TEMAMAtenisiceNikeženske tenisiceBerlinNike Air Maxsportske tenisiceNike Air Max 180 BLN
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se