New Balance 327: Spajanje baštine i suvremenog stila

Piše: Sponzorirani članak, Zagreb
Objavljeno 28.12.2023.

0

Foto: New Balance

Foto: New Balance

Osim što je gotovo nemoguće zamisliti povijest suvremene obuće, a pogotovo tenisica, bez spominjanja brenda New Balance, on predstavlja i svjedočanstvo o postojanoj kvaliteti, inovaciji i posvećenosti jedinstvenim potrebama raznolike klijentele

U svijetu sportske obuće jedan brend ostavio je neizbrisiv trag u industriji - New Balance. Osim što je gotovo nemoguće zamisliti povijest suvremene obuće, a pogotovo „tenisica“, bez spominjanja brenda New Balance, on predstavlja i svjedočanstvo o postojanoj kvaliteti, inovaciji i posvećenosti jedinstvenim potrebama raznolike klijentele.

Kako se tvrtka za ortopetsku obuću prometnula u modnog diva?

U svijetu sportske obuće jedan brend ostavio je neizbrisiv trag u industriji - New Balance. Osim što gotovo nije moguće zamisliti povijest suvremene obuće, a pogotovo „tenisica“, bez spominjanja brenda New Balance, on predstavlja i svjedočanstvo o postojanoj kvaliteti, inovaciji i posvećenosti jedinstvenim potrebama raznolike klijentele.

Priča o brendu New Balance počinje 1906. godine u Bostonu, Massachusetts, kada je William J. Riley osnovao tvrtku New Balance Arch Support Company. Riley se prvotno usredotočio na izradu potpora za svod stopala i ortopedsku obuću kako bi olakšao bol u stopalima onih koji provode čitave dane na nogama. Poznati sustav podrške s tri točke, pružajući optimalnu ravnotežu i udobnost, postavio je temelje za ono što će postati jedan od najpoznatijih brendova sportske obuće na globalnoj razini.

Iako je New Balance stekao priznanje zbog potpora za svodove, tek sredinom 20. stoljeća brend je prešao na sportsku obuću. Šezdesetih godina, New Balance je predstavio Trackster, prvu tenisicu za trčanje s valovitim potplatom. Ova inovacija postavila je temelje brendovom ulasku u domenu sportske obuće, naglašavajući funkcionalnost i pažnju na detalje.

Prepoznatljiv identitet New Balance-a izronio je sedamdesetih godina kada je tvrtka predstavila danas dobro poznati logo "N". Za razliku od mnogih konkurenata koji su proizvodnju selili u jeftinije zemlje, New Balance je ostao posvećen proizvodnji obuće u Sjedinjenim Američkim Državama, a taj odabir je naglasio njihovu predanost kvaliteti i lokalnom obrtništvu.

Godine 1982., New Balance je postigao značajni uspjeh lansiranjem serije 990, tenisice za trčanje koja je redefinirala očekivanja industrije. Prepoznatljiva po premium materijalima, izvanrednoj izradi i udobnosti koja ju je izdvojila iz mase, serija 990 učvrstila je reputaciju New Balance-a. Serija i danas predstavlja temelj brenda, utjelovljujući predanost izvrsnosti koja traje desetljećima.

Kroz svoju povijest, New Balance je prihvatio inovacije i tehnologiju kako bi ostao u samom vrhu sportske obuće. Brend je predstavio tehnologiju amortizacije ENCAP, spajajući stabilnost i udobnost te konstantno tražio načine za poboljšanje performansi bez kompromisa na udobnosti. Suradnje s cutting-edge materijalima i tehnologijama dodatno su podigle ugled New Balance-a u uvijek promjenjivom svijetu sportske obuće. Posvećenost brenda inkluzivnosti odražava se i u opsežnom rasponu širina i veličina, osiguravajući da pojedinci s različitim oblikom stopala pronađu savršeni par. Od profesionalnih sportaša do rekreativnih trkača, New Balance postao je prvi izbor za one koji vrednuju i performanse i udobnost.

Izvan atletike, New Balance je ostavio neizbrisiv trag na popularnoj kulturi. Jednostavan estetski izraz brenda i predanost kvaliteti rezonirali su sa zaljubljenicima u modu diljem svijeta. New Balance tenisice premašile su svoje atletske korijene postajući ikonični dio streetwear stila, prihvaćene od strane slavnih osoba i trendsettera zbog svog svestranog dizajna.

New Balance 327 kolekcija: Gdje se klasika susreće s modernom udobnošću

Zaronite u spoj klasičnog stila i moderne udobnosti s New Balance 327 kolekcijom posvećenom kultnom razdoblju rekreativnog trčanja sedamdesetih godina. Kolekcija 327 udahnjuje novi život u '70-e, reinterpretirajući klasične elemente dizajna sa suvremenim twistom. Kolekcija hrabro redefinira poznatu siluetu, uvodi široki, asimetrično primijenjeni "N" logo i sadrži potplat trail dizajna koji se omotava oko stopala za bolju funkcionalnost.

Putovanje New Balance-a od skromne tvrtke za ortopedsku obuću do globalnog modnog diva svjedoči o njihovoj nepokolebljivoj predanosti kvaliteti, inovaciji i udobnosti svojih klijenata. S bogatom poviješću koja traje preko stoljeća, New Balance nastavlja samouvjereno kročiti prema budućnosti, ostavljajući trajni pečat koji ide izvan atletske staze i ulazi u srca i ormare pojedinaca koji cijene savršen spoj performansi i stila.


VIŠE O TEMAMAtenisiceNew balanceženske tenisicemuške tenisice
Povezano