Nevena Dujmović: Ljepotica s otoka Pašmana

Piše: Marina Jakšić
Objavljeno 29.10.2009.

1

Marina Jakšić nam donosi intervju s Nevenom Dujmović, djevojkom s otoka Pašmana koja se može pohvaliti velikom manekenskom karijerom

Marina Jakšić nam donosi intervju s Nevenom Dujmović, djevojkom s otoka Pašmana koja se može pohvaliti velikom manekenskom karijerom

Nevena Dumović

Nevena Dumović

Muze su mitska  bića poznata u grčkoj mitologiji kao zaštitnice umjetnosti, pjesništva i naravno moje najdraže znanosti.  Vjerovalo se da muze nadahnjuju  pjesnike, slikare i glazbenike, a definicija same riječi muza koristi se u prenesenom značenju za nekoga tko nadahnjuje umjetnika. Prema grčkoj mitologiji postoji devet muza, a sada možemo reći nešto više o našoj - desetoj muzi. To je Nevena Dujmović, cura s otoka Pašmana u kojoj mnogi svjetski fotografi pronalaze inspiraciju.

Nevena Dumović

Nevena Dumović

Pašman (mjesto Doropljana) se uistinu  može pohvaliti kvalitetnom i prekrasnom Nevenom, koja je ponos cijelog otoka. Naša muza rodila se 1984. godine, a danas je uspješna mlada manekenka o kojoj ste zasigurno već mnogo čuli.

S nepunih 16 godina otkrila ju je modna scoutica Ana-Gojanović Buljan iz Zadra , vlasnica zadarske modne agencije Colors. Otkrila ju je na Kalelargi i tada je priča o Neveni započela. Njezine prve destinacije bile su Milano i Pariz. U Milanu je dobila tri kampanje za brand PUPA, čime se rijetko koja naša manekenka može pohvaliti. No, to nije ni čudno, jer Nevena ima prekrasno beauty lice. 

U ozbiljne manekenske vode zaputila se s 19 godina , u New Yorku je provela duže vrijeme te se od tada počela baviti full time modelingom.

Nevena Dumović

Nevena Dumović

Teško bi u jednom članku bilo nabrojiti sve Nevenine profesionalne angažmane. Nevena je prije mjesec dana bila poslovno na Baliju. Njezina svjetska kampanja za Guess je najrazvikanija, za nju su vjerojatno svi čuli, ali Nevena u svoj CV može dodati još mnoga druga poznata snimanja (Vouge, Cosmopolitan, Pupa…).

Možeš li usporediti modna snimanja u Hrvatskoj  i ona u velikim svjetskim metropolama? Kriteriji, odnos prema radu , poslovi…

Nevena Dumović

Nevena Dumović

“Naš modelling nije tako loš što se tiče snimanja magazina tipa Cosmopolitana ili Ellea , ali između naših modela zaista postoje razlike. Kod nas se veliki broj cura naziva modelima, a one to zapravo nisu. Ne radim puno u Hrvatskoj, a i ono malo kada sam ovdje nije nešto previše. Barem za mene. No, kada bih morala usporediti razlike i kvalitete između gradova, našla bi ih mnogo, ali doći ćemo i mi jednog dana na vrh. Barem se nadam!” 

Izdvajaš  se iz mase jer si jedna od rijetkih manekenki koja je sa svojih 170 cm uspjela napraviti svjetsku karijeru. Jesu li centimetri presudni u ovom poslu? 

“Ne, centimetri nisu presudni. Možeš raditi i sa 170 cm , ali moraš u sebi imati nekakvu karizmu, biti odlučna i pametna. Ne nosim  revije, ali zato  radim sva snimanja. Budući da kod nižih modela nedostaju takozvani centimetri, taj nedostatak se nadoknađuje lijepim tijelom ili upečatljivim i posebnim licem.“ 

Tko su tvoji uzori u modellingu i koju djevojku bi izdvojila kao sebi najdražu?

“Nemam uzora. Sama sebi sam uzor. Mnoge djevojke su lijepe , dobre i drage. Ljupka Gojić i Vanja Rupena, naprimjer. Sve su to cure koje imaju veliki karijeru iza sebe, a ostale su normalne i lijepe. I, naravno, moja draga Martina Karaban.“ 

Koliko su godine važan faktor u modellingu? 

“Nisu. Dokle god radiš zaista nije bitno koliko godina imaš!“ 

Vjeruješ  li da je sreća bitna za uspjeh?

“Da. Kombinacija sreće, pameti i ljepote.“ 

Sretno zaljubljena? 

"Da!"  (smajl;)) 

Nevena je nakon svih manekenskih uspjeha ostala normalna djevojka, i to je super! Dojmilo me se što naglašava svoje porijeklo i znamenitosti otoka Pašmana. Naša muza voli raditi sve što i njezini roditelji te živjeti pravi otočki život (maslinarstvo, ribarenje i ostale stvari). Bravo Nevena!
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se