(Ne)božićni filmovi kao preporuka za božićni ugođaj

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 19.12.2022.

0

Foto © 2008 Ed Araquel

Foto © 2008 Ed Araquel

FOX Movies i FOX Life kanali pripremili su filmove koji uvode u blagdansko raspoloženje bez tradicionalnih scena s jelkama, kuglicama ili Djedom Božićnjakom

Za potpuni doživljaj božićnog razdoblja obvezno je gledanje blagdanskog filma. No, ne vole svi gledati stereotipne božićne filmove koji se cijelog prosinca vrte na televizijskim kanalima. Zato su FOX Movies i FOX Life kanali pripremili filmove koji uvode u blagdansko raspoloženje bez tradicionalnih scena s jelkama, kuglicama ili Djedom Božićnjakom.

Lemony Snicket: Niz nesretnih događaja

Nakon požara koji je uništio njihovu kuću, troje braće i sestara Baudelaire ostanu siročad te odlaze živjeti sa svojim daljnjim rođakom, grofom Olafom (Jim Carrey). Nažalost, Olaf je okrutni spletkaroš koji za sebe želi nasljedstvo najstarije djevojčice, Violet (Emily Browning). Djeca brzo shvaćaju kako za njih nema budućnosti u Olafovom domu te traže utočište kod svog neobičnog ujaka Montyja (Billy Connolly), a potom i fobične tete Josephine (Meryl Streep).

Foto © 2008 Ed Araquel

Foto © 2008 Ed Araquel

Jednu stvar su smetnuli s uma, a to je da je Olaf uvijek samo korak iza njih i njihovog nasljedstva. Osim odličnoj glumačkoj postavi, teško da možemo odoljeti voljenom klasiku na FOX Movies kanalu, koji s veseljem gledaju veliki i mali – u svako doba godine.

Marley i ja

Kad smo kod toplih ljudskih (ili životinjskih) priča, ne smijemo zaboraviti film „Marley i ja“. On je nastao prema autobiografskoj knjizi novinara Johna Grogana u kojoj je glavni akter nestašni labrador Marley. Glavne „ljudske“ uloge pripale su popularnim glumcima Owenu Wilsonu i Jennifer Aniston. Oni nam donose priču o bračnom paru koji balansira između braka, djece, karijere i brige o Marleyju. Mješavina komičnih, romantičnih i toplih obiteljskih trenutaka čini ovaj film idealnim za obiteljsko popodne uz FOX Life dok nestrpljivo iščekujete Božić.


Raspored


FOX Movies - Lemony Snicket: Niz nesretnih događaja – 23. 12. u 21 sat
FOX Life - Marley i ja – 25. 12. u 20 sati


VIŠE O TEMAMAfilmoviFOX MoviesBožićMarley i ja
Povezano