National Geographic Wild obilježava Mjesec velikih mačaka

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 04.02.2022.

0

Foto: National Geographic

Foto: National Geographic

Veljača je za National Geographic WILD već tradicionalno Mjesec velikih mačaka koje se iz godine u godinu suočavaju sa sve većim izazovima i opasnošću od izumiranja

Specijalni serijal kreće u subotu 5. veljače i do kraja mjeseca prikazat će ukupno 10 epizoda o ovim životinjama i njihovim prirodnim staništima koja se protežu od Okavango Delte i Serengetija do Sibira i Tajlanda.

Naslove, opise epizoda i promo linkove pronađite u nastavku.

Neumoljivi neprijatelji – subota, 5. veljače, 18:00

Stado bizona je prisiljeno proći kroz tri lavlja teritorija, a ograničeni su poplavama na malom otoku u Okavangu. Dok bizoni smišljaju strategiju za nastavak svog putovanja, lavovi reagiraju na svaki njihov korak. Iz doma Joubertovih u Bocvani dolazi ova legendarna priča o bizonima i lavovima, njihovom preživljavanju i prilagođavanju jedni na druge. Narator priče je Jeremy Irons.

Tri lava penjača – subota, 5. veljače, 18:50

U Ugandu se vraća biolog Alexander Braczkowski, kako bi što bolje razumio tajanstvene lavove penjače u Nacionalnom parku Queen Elizabeth. Na tom ih putu pojedinačno upoznaje i otkriva dramatičnu borbu čopora.

Gepardov put – nedjelja, 6. veljače, 18:00

Ova specijalna serija nagrađivanih filmaša, istraživača National Geographica i boraca za zaštitu divljih životinja, Derecka i Beverly Joubert koji u Africi već više od 35 godina snimaju i istražuju, odvija se u Keniji. Epizoda govori kako je Immani zaštitila svoje mladunce od muških geparda i ostalih grabežljivaca.

Odiseja velikih mačaka - nedjelja, 6. veljače, 19:00

Dereck i Beverly Joubert dublje ulaze u probleme koji okružuju velike mačke, a posebno afričke lavove i leoparde. S kojim se izazovima ove velike mačke suočavaju, kako su lavovi i leopardi preživjeli, te kako su se prilagodili kroz desetljeća?
Krajnji neprijatelji – subota, 12. veljače, 18:00

Filmaši National Geographica, Dereck i Beverly Joubert nakon čudnih smrti slonova, slažu vizualno atraktivnu priču koja potvrđuje teoriju kako lavovi love slonove. Narator je Jeremy Irons.

Ruski divlji tigar  - nedjelja, 13. veljače, 18:00

Epizoda prikazuje bitku za preživljavanje velikih mačaka i otkriva intimne detalje njihovih života. Snimljene su i životinje koju su tigrovima plijen: oni ne mogu preživjeti bez  sika jelena, Altai wapita, divljih svinja i mjesečevog medvjeda. Gledatelje kroz film vodi stariji tigar koji priča priču o svom mladuncu, rođenom u rezervatu, koji je samo godinu dana nakon rođenja napustio svoju majku. Njegova potraga za teritorijem otkriva probleme s kojima se tigrovi suočavaju na dalekoistočnom dijelu Rusije, te sukobi koji se javljaju nakon njegovih slučajnih dolazaka u ljudska naselja.

Uvid u život velikih mačaka – nedjelja, 13. veljače, 19:00

Dereck i Beverly Joubert vode gledatelje na nevjerojatno putovanje s velikim mačkama — od prvog puta kada su velike mačke zarobile njihova srca do njihove beskrajne posvećenosti očuvanju ovih legendarnih grabežljivaca. Priča objašnjava kako su Joubertovi počeli, te ulazi u privatne živote ovih istraživača National Geographic.

Pogled kroz oči leoparda – nedjelja, 20. veljače, 18:00

Filmaši National Geographica, Dereck i Beverly Joubert kreću sa stvaranjem filma o leopardima, ali nisu mogli zamisliti da će ih zavesti maleno, osam dana staro mladunče nazvano Legadema. Serijal prati Legademino putovanje od zaigranog mladunčeta ženke geparda do vješte lovkinje. Narator je Jeremy Irons.

Vječni neprijatelji: Lavovi i hijene – nedjelja, 27. veljače, 18:00

Emmyjem nagrađeni film Joubertovih ponovo je s nama. Nošen napetom naracijom Jeremyja Ironsa, otkriva priču o borbi između lavova i hijena. Intenzivan odnos i dugovječno neprijateljstvo između dvije vrste rezultira bitkom za opstanak.

Rat lavova – nedjelja, 27. veljače, 19:00

Od savane prepune divljači do pustinja bez kapi pitke vode, nisu sva lavlja kraljevstva stvorena jednaka. Putujemo u raznolika lavlja staništa, kako bismo otkrili… tko je PRAVI kralj zvijeri?


VIŠE O TEMAMANational Geographicdokumentarni filmovi
Povezano