Naslovnice Voguea pretvorene su u slikarska platna

Piše: T.M., Zagreb
Objavljeno 27.08.2020.

0

Jordan Casteel za američki Vogue

Jordan Casteel za američki Vogue

Naslovnice rujanskog izdanja američkog Voguea u znaku su radova renomiranih umjetnika Kerryja Jamesa Marshalla i Jordan Casteel

U 2020., godini u kojoj je sve pomalo atipično, i slavni Vogue svako se malo odlučuje za nesvakidašnja rješenja. Naslovnice svog udarnog, rujanskog izdanja poklonio je radovima etabliranih američkih umjetnika, Kerryja Jamesa Marshalla i Jordan Casteel.
Dvojac je naslovnice Vogue iskoristio kao slikarsko platno, a zanimljivo je da to nije prvi put da se coveri najpopularnijeg svjetskog modnog magazina prepuštaju slikarima. Salvador Dalí, Giorgio de Chirico, Marie Laurencin i John Currin umjetnici su čije smo radove već gledali na ovom mjestu.
No, naslovnice ovogodišnjeg rujanskog izdanja specifične su po tome što su Kerry James i Jordan dobili apsolutnu slobodu odlučivanja tko će biti na njihovim radovima.

Kerry James Marshall za Vogue

Kerry James Marshall za Vogue

Jordan Casteel odabrlaa je stvarnu osobu, modnu dizajnericu Auroru James, dok se Kerry James odlučio za fikcionalnu ženu odjevenu u bijelu večernju haljinu.

VIŠE O TEMAMAKerry James MarshallJordan Casteelmodni magaziniVogue
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se