Nanošenje tekuće podloge: Savjeti Ivane Bilandžije Billy

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.04.2014.

135

Ivana Bilandžija Billy

Vizažistica Illamasque Ivana Bilandžija Billy otkriva sve o pravilnom nanošenju tekuće podloge kako bismo i na otvorenom bili savršeno sigurni u sebe

Ivana Bilandžija Billy

Illamasquina Skin Base tekuća podloga dolazi u čak 26 nijansi,  zaglađuje, omekšava i kožu čini hidratantnom cijeli dan. Podlogu nanesite za očaravajući svjetlosni efekt na Vašoj koži prema uputama make up artistice Illamasque Ivane Bilandžije Billy:

"Tekuću podlogu nanesite nakon korištenja adekvatne preparativne kozmetike i/ili primera u skladu s vašim tipom kože i željenim finalnim izgledom tena. Primer je idealno nanositi plosnatim kistom kako bi se površinski zaštitila koža lica te dopustilo koži minuta-dvije da ga u potpunosti prihvati. Zatim, nanesite malo tekuće podloge na paletu ili ruku te kistom za blendanje aplicirajte puder na čelo, obraze, bradu i nos laganim i kružnim pokretima. Podlogu nanosite od centra lica prema krajevima kako biste postigli svjež i prozračan izgled.

Kako bi podloga bila postojana nije dovoljno koristiti samo primer (koji osim što ne dopušta podlozi duboko prodiranje u pore lica služi i kao fiksator), bitno je podlogu tretirati i puderom u prahu ili kamenu. Na taj način ten ostaje postojan a koža zaštićena od vanjskih negativnih utjecaja. Ako imate potrebu koristiti korektor, obavezno ga koristite prije nanošenja tekuće podloge i to u laganom i tankom sloju na mjestu na kojem se događa promjena boje. Prilikom samog odabira tekuće podloge treba paziti da je ona adekvatna za baš vaš tip kože te nijansu  treba testirati na maloj površini vilice ili obraza. Boju nije poželjno odabirati na ruci jer su boja i teksture kože na ruci i licu različite.  Ako želite izgledati preplanulo osjenčajte krajeve lica i rub kose uz pomoć bronzera, metaliziranih pudera i proizvoda za konturiranje. Pri tome ne zaboravite da T-zona lica uvijek treba ostati vjerna boji tena jer ćete u suprotnom postići kontra efekt. Na koncu ne zaboravite da što je ten svjetliji i prozračniji mi djelujemo mlađe".


VIŠE O TEMAMAtekuća podlogaIllamasquaIvana Bilandžija Billyprimerpuderi
Povezano