Nakit Petre Zimmermann u bečkom Muzeju primijenjene umjetnosti

Piše: CroModa, Zagreb, Beč
Objavljeno 18.02.2013.

3

Nakit Petre Zimmermann

Nakit Petre Zimmermann

U bečkom se Muzeju primijenjene umjetnosti (MAK) sutra otvara izložba nakita austrijske umjetnice Petre Zimmerman

Izložba pod nazivom Jewelry Exhibition. Nakit Petre Zimmermann obuhvaća stotinjak eksponata, nastalih u vremenu od 1997. do 2012. godine, koji nude uvid u stvaralaštvo ove umjetnice, a može se posjetiti sve do 20. svibnja ove godine.
Svojim opulentnim, glamuroznim i senzualnim kreacijama Zimmermann stiskom svijetu nakita daje novu, ekstravagantnu notu. Svoje kreacija umjetnica naziva 'nakitom u nakitu', prije svega jer njezino prstenje, narukvice i broševi nastaju reciklažom modnog nakita s početka 20. stoljeća. Found footage objektima Zimmermann daje jedan novi artificialni izgled i tako skida prašinu s povijesnog modnog nakita.
Ono što je karakteristično za Zimmermanničin rad obrada je relevantnih estetskih i socijalnih tema koji se kriju iza optičke opulentnosti njezinog nakita.

Umjetnica koja je rođena 1975. godine u Grazu svoju je seriju prstenja i narukvica započela 1998. godine, a od 2002. se bavi i izradom broševa.

VIŠE O TEMAMAPetra ZimmermannnakitJewelry ExhibitionMuzej primijenjene umjetnostiprstenjenarukvicebroševiizložbe u Beču
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se