Najljepša božićna priča u srcu Zagreba

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 25.11.2020.

0

Foto: Andrea Gržičić

Foto: Andrea Gržičić

Jägerhorn, dobro nam znana oaza u centru Zagreba, inspirirao je i kreativni tim Adele Mese koji su na ovom mjestu režirali pravu božićnu čaroliju

Ako nam je ikada bilo potrebno vrijeme za slavlje u krugu najbližih prijatelja ili poslovnih partnera - nije li 2020. godina kao stvorena za to? Moramo priznati, ova godina nam je svima bila i više nego teška i izazovna na svim poljima, no blagdanski duh se ne predaje samo tako! Srećom, ni dobro nam znani kreativni tim Adele Mese koji je u samom srcu hrvatske metropole osmislio pravu božićnu bajku, toliko čarobnu da na trenutke pomislite kako iza ovoga stoje braća Grimm. Stavite brige u drugi plan i počastite se božićnom večerom koja najbolje opisuje kultnu pjesmu: "Walking in a winter wonderland"! Uostalom, čini se da je napokon kucnuo onaj trenutak u godini kada je društveno prihvatljivo ispijati više, jesti bolje i pritom glasno pjevušiti Mariah Carey, zar ne?
Uzbuđenje uoči najljepšeg razdoblja u godini već tinja u nama dok istodobno u niskom startu ukrašavamo dom. Stiže nam Božić, a s njime i pozitivne misli, dobre vibracije i najčišće emocije kada želimo pokazati hrabrost, volju i odlučnost te zahvaliti onima koji su bili uz nas cijele godine. Vrijeme je to u kojem slavimo zajedništvo – pa čak i u ovako teškim vremenima prilagodbe i poštivanja pravila, ne zaboravljamo ono što blagdansko vrijeme čini posebnim i drugačijim. Večera i druženje za blagdanskim stolom.
Omiljeno mjesto za druženje Ljudevita Gaja i bana Josipa Jelačića, točnije najstariji postojeći hotel u Zagrebu - Jägerhorn, dobro nam znana oaza stila i vrhunske usluge, inspirirao je i kreativni tim Adele Mese koji su na ovom mjestu režirali pravu božićnu čaroliju!

Foto: Andrea Gržičić

Foto: Andrea Gržičić

Možda je najlakše reći : Stavite brige u drugi plan“ no kada zakoračite u ovu zimsku bajku – vaše brige će doista tamo i otići! Adela Mese tim i ovog je Božića vođen željom da sva svoja iskustva, znanja, nekretnine i inventar i ovoga puta objedini u jedno, a uz to pruži i jedinstvenu uslugu svakom koji se odluči nadolazeći prosinac učiniti posebnijim no ikada. Pa prisjetimo se samo kako je prošle godine čarobno izgledao najljepši zagrebački prolaz u srcu grada?

Foto: Andrea Gržičić

Foto: Andrea Gržičić

Prvo su htjeli božićni party za sve svoje poslovne partnere i suradnike gdje bi se jela fina hrana uz nezaobilazno druženje i „pijuckanje i minglanje“. Onda su došli na ideju da kad već oni ne mogu napraviti veliki party, možda mogu ostvariti nekom drugom želju za intimnom božićnom večerom i zimskom idilom u krugu najbližih poslovnih suradnika ili prijatelja. Logično, uslijedile su idilične fotografije a kada su složili menu – priča je prodisala "punim plućima".

Foto: Andrea Gržičić

Foto: Andrea Gržičić

"Koncept smo proširili s unutarnjeg prostora na vanjsku terasu bogato okićenu božićnim lampicama. Kako bi ugođaj bio potpun, neizbježno je bilo u prostor smjestiti i udobne naslonjače neutralnih boja koji osim što estetski skladno upotpunjuju i povezuju obje cjeline, uzvanicima pružaju osjećaj topline i udobnosti, a večeru pretvaraju u ležerno druženje. Ovim pristupom htjeli smo izaći iz okvira očekivanog. Umjesto neizbježnog božićnog kiča, odlučili smo se za minimalizam uz čistoću linija i tekstura. Večera je zamišljena za najmanje 10, a najviše 16 osoba u trajanju od 17 do 22 sata".

VIŠE O TEMAMABožićHotel JagerhornAdele Mese
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se