Najbolji hoteli s potpisima modnih dizajnera

Piše: CroModa.com
Objavljeno 11.03.2010.

0

Ove luksuzne hotele s okusom mode dizajnirali su Karl Lagerfeld, Philip Treacy, Silvia Tcherassi, Matteo Thun i Rosita Missoni

G Hotel, Galway

G Hotel, Galway

Ove luksuzne hotele s okusom mode dizajnirali su Karl Lagerfeld, Philip Treacy, Silvia Tcherassi, Matteo Thun i Rosita Missoni

1. G Hotel, Galway: Luksuzni G Hotel otvoren je 2005. godine u Galwayu, najbrže rastućem gradu Irske. Iako su se u Irskoj u međuvremenu otvorila vrata još nekoliko vrhunskih hotela, niti jedan se ne može usporediti s ovim čudom. Hotel sadrži 101 sobu, a dizajnirao ga je Philip Treacy, poznati kreator šešira koji je surađivao čak i s Alexanderom McQueenom i Karlom Lagerfeldom.

Tcherassi Hotel & Spa, Cartagena

Tcherassi Hotel & Spa, Cartagena2. Tcherassi Hotel & Spa, Cartagena: Tcherassi Hotel & Spa smješten je u Cartageni, a osmislila ga je kolumbijska dizajnerica i arhitektica Silvia Tcherassi. Talentirana Tcherassi dizajnirala je doslovce svaki kutak hotela, a posebnu atrakciju predstavljaju sobe inspirirane kolumbijskim narodnim plesom Cumbia. Tcherassi Hotel & Spa jedinstvena je romantična mješavina estetike 18. stoljeća i najmodernijeg stila i tehnologije.

Hotel Missoni, Edinburgh

Hotel Missoni, Edinburgh3. Hotel Missoni, Edinburgh: Hotel Missoni nastao je kao plod suradnje tvrtke Rezidor Hotel Group i poznate milanske modne kuće Missoni. Koloristični hotel nalazi se u povijesnoj jezgri Edinburgha, dizajnerski ga potpisuju Matteo Thun i njegova supruga Rosita Missoni, koja se pobrinula za nesvakidašnji interijer. Hotel ima 136 soba, sve u njemu miriše na sjaj i prestiž – od prepoznatljivih detalja u stilu Missonija do namještaja koji su dizajnirali Marcel Wanders, Eero Saarinen i Arne Jacobsen.

Alma Schlosshotel Im Grunewald, Berlin

Alma Schlosshotel Im Grunewald, Berlin4. Alma Schlosshotel Im Grunewald, Berlin: Alma Schlosshotel Im Grunewald berlinski je hotel s potpisom slavnoga Karla Lagerfelda. Smješten je u blizini centra, u rezidencijalnoj četvrti Grunewald. “Odlučio sam se sudjelovati u ovom projektu jer me oduševila ideja o prostoru u Berlinu koji je kreiran baš po mom ukusu“, izjavio je Lagerfeld. Hotel ima 53 sobe, a Lagerfeldu su u poslu pomogli Ezra Attia i Julian Reed. Alma Schlosshotel Im Grunewald je pravo dijete ljubavi povijesnog i modernog!

Povezano