Najavljeno modno ludilo u Boćarskom domu

Piše: CroModa Digital
Objavljeno 18.11.2009.

0

Jedino internacionalno modno događanje s najdužom tradicijom u Hrvatskoj i regiji počinje u četvrtak, 26. studenog, u Balonu Boćarskog doma. Kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2010. prikazat će brojni domaći i inozemni dizajneri

Jedino internacionalno modno događanje s najdužom tradicijom u Hrvatskoj i regiji počinje u četvrtak, 26. studenog, u Balonu Boćarskog doma. Kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2010. prikazat će brojni domaći i inozemni dizajneri

Dreft Fashion Week - Press konferencija

Dreft Fashion Week - Press konferencija

Konferencijom za novinare danas je najavljeno ovosezonsko izdanje Dreft Fashion Weeka Zagreb. Od 26. do 28. studenog 2009. u Balonu Boćarskog doma (Prisavlje 3) predstavit će se domaći i strani dizajneri, kao i mladi dizajneri Tekstilno-tehnološkog fakulteta - sudionici natječaja Pret-a-design te pobjednici Modnog ormara. Organizatori će sezonu zatvoriti tradicionalnom modnom rasprodajom – humanitarnim Fashion buvljakom, 5. prosinca u Cinestaru Novi Zagreb (Avenue Mall, Avenija Dubrovnik 16).

DFWZ: Dizajneri i manekenke

DFWZ: Dizajneri i manekenke

Ponavljanje je majka znanja, rekla je direktorica DFWZ-a Sarah Josipović na početku svoje modne lekcije naglasivši još jednom glavne točke službenog zagrebačkog tjedna mode na koje je ponosna: 1) kolekcije DFWZ prikazuju se sezonu unaprijed jer je to jedini način da se moda kreira, a ne kopira, 2) podrška stručnim i obrazovanim dizajnerima, 3) podrška mladim studentima u sklopu natječaja Pret-a-design, 4) u duhu Fashion Weeka Zagreb, kao jedinog internacionalnog modnog događaja u državi, želja da se u Hrvatsku dovedu razna svjetska dizajnerska imena te da se na taj način Hrvatska predstavi kao poželjno tržište za nova gospodarska širenja, 5) podrška hrvatskim dizajnerima da se predstave u drugim zemljama te da šire svoja tržišta, 6) suradnja sa drugim Fashion Weekovima (ove sezone - Russian Fashion Week), 7) suradnja s modnim školama, institutima, akademijama i fakultetima.

U Vertigo baru službenog hotela Antunović, uz kavu i uštipke, brojne okupljene novinare pozdravili su sponzori: već sedmu sezonu u kontinuitetu P&G, ove godine Dreft, domaćin hotel Antunović, službeno vozilo Chervolet, HOK osiguranje kao službeno osiguranje, Moët Chandon, Limoni parfumerije i službena šminka Lancome te Neckerman, Cinestar i drogerije BIPA.

Ambasadorica udruge 'RTL pomaže djeci' Antonija Blaće posebno je najavila zajedničku akciju Dreft Fashion Weeka Zagreb i RTL-a - 'Fashion buvljak'. Sredstva prikupljena dobrotvornom prodajom bit će donirana udruzi 'RTL pomaže djeci' koja pruža potporu organizacijama koje pomažu bolesnoj, nemoćnoj i drugoj djeci kojoj je pomoć potrebna te organizacijama koje potiču razvoj sigurnog, poticajnog i kreativnog okruženja za rast i razvoj djece.

Domaći dizajneri predstavljeni su mini modnom revijom, preview kolekcijama koje će drugi tjedan biti prikazane u Balonu. Manekenke Josipa Kusić, kao zaštitno lice DWFZ-a, Sarah Ćosić, Doris Vrečko, Ivana Ergić, Iva Šarić i Aleksandra Grdić nosile su tako po jedan outfit Mare Miloglav, Tatjane Grgurina Vučetić, Ivančice Pahor, Natalija Ðangradovića, Marine Prevolšek, Nine Šklempe, Marte Buzolić, Natalije Smogor, Artiđane by Ana, Antonije Jakšić, Zjene Glamočanin, modne kuća Mona, In Sportine Group i Stefanela.
Povezano