Nagrada filmu 'Jørn Utzon: Čovjek i arhitekt'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.10.2021.

0

Jorn Utzon: Čovjek i arhitekt

Jorn Utzon: Čovjek i arhitekt

Žiri DA2 Film Festivala jednoglasno je odlučio dodijeliti nagradu Iskra filmu 'Jørn Utzon: Čovjek i arhitekt'

Međunarodni žiri DA2 Film Festivala proglasio je film "Jørn Utzon: čovjek i arhitekt" redateljica Lene Borch Hansen i Anne von Lowzow najinspirativnijim, a posebno priznanje dodijelio je filmu "Mau", redatelja Benjija i Jona Bergmanna
Treće izdanje DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festivala zatvorio je jučer u Uraniji film Fellinopolis“, redateljice Silvije Giuletti. O magičnom Fellinijevom svijetu iza projekcije govorili su urednica i novinarka Ivana Antunović Jović i filmolog i enciklopedist Bruno Kragić.
Žiri je jednoglasno odlučio dodijeliti nagradu Iskra filmu "Jørn Utzon: Čovjek i arhitekt".

"Otkrivajući zakulisne borbe i odluke koje je Jørn Utzon donosio kao arhitekt i obiteljski čovjek, ovaj film iznimno uspješno gradi intiman i empatičan portret istinskog vizionara čiji karakter i životne odluke nadahnjuju baš kao i njegova kultna zgrada operne kuće u Sydneyu", objasnili su u svojoj odluci. Lene Borch Hansen, jedna od redateljica filma izrazila je veliko oduševljenje: "Najljepša hvala festivalu, žiriju i publici, koji su pogledali naš dokumentarac o Jørnu Utzonu – čovjeku koji nastavlja inspirirati ljude diljem svijeta. Film je napravljen s mnogo ljubavi i jako smo uzbuđeni što ga je žiri izabrao za pobjednički. Neizmjerno nam znači da vam se svidio!"

VIŠE O TEMAMADA2 – Film Festivalfilmski festivalidokumentarni filmovi
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se