Murva kampanjom najavljuje prvu samostalnu reviju

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.02.2015.

5

Dizajnerica branda Murva, Ivana Knezović, kampanjom 'Rust and flow' najavljuje prvu samostalnu reviju u Hrvatskoj

Ekološki brend Murva kojeg je prije nešto više od godinu dana osnovala mlada dizajnerica Ivana Knezović bit će po prvi put predstavljen hrvatskoj publici. Naime, dizajnerica će 27. veljače održati samostalnu reviju u Splitu kada će svi zainteresirani imati priliku pobliže upoznati ovaj, jedan od rijetkih ekoloških brendova na našem području. Revija će u potpunosti pratiti filozofiju brenda pa će se samim time znatno razlikovati od uobičajenog koncepta. Dovoljno je spomenuti željeznički kolodvor kao lokaciju održavanja na kojoj će biti prikazana nova kolekcija.

Prilikom priprema za reviju snimljena je promotivna kampanja nove kolekcije naziva "Rust and flow". Dizajnerica je osmišljavajući kolekciju razmišljala o izvornosti stvari, konceptu vremena i života pa tako sam naziv služi kao metafora za život te veličanje slobode. Upravo stoga kampanja i kolekcija su monokromne, lišene jarkih boja i suvišnih detalja.

Kolekcijom prevladava mliječnobijela boja, a izrađena je od sopostotne vune flanel tkanja. Baš kao i murva odiše odlučnošću i snagom, a najzastupljeniji odjevni komad je plašt koji svojom formom omogućava idealan balans između tajnovitosti i razotkrivanja. Tako osim na plemenitost podsjeća na čednost žene u ovom slučaju izraženu kroz minimalizam. Također, velikim dijelom zastupljene su simetrija i asimetrija, lepršavost te ogoljenost od kićenosti kao okosnice na kojima brend izgrađuje svoju prepoznatljivost.

Iako jako mlad, brand Murva već je prisutan u nekoliko svjetskih gradova poput Toronta i New Yorka, a nakon održane revije u Splitu slijedi nastavak proboja na inozemno tržište. Dizajnerica se nada uspješnom predstavljanju i razvoju brenda kako na domaćem tako i na inozemnom modnom tržištu.

Zaštitno lice je Paula Amižić, za fotografije se pobrinuo Ivan Gudić, šminku potpisuje Matija Marin, a frizuru Hrvoje Kegalj.


VIŠE O TEMAMAMurvaIvana KnezovićIvan Gudić
Povezano