Multimedijalna izložba dizajnera Matije Čopa i fotografa Vanje Šolina

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.12.2015.

0

Matija Čop x Vanja Šolin

Matija Čop x Vanja Šolin

U zagrebačkoj Galeriji Kranjčar od 10. prosinca ove do 8. siječnja naredne godine bit će otvorena izložba modnog dizajnera Matije Čopa i fotografa Vanje Šolina

Projekt ‘Paralaksa’ nastao je na bazi diplomskog rada Matije Čopa ‘OBJECT 12-1/13-5’. 2013-te godine započela je inicijalna suradnja dvojice kreativaca. Osim što ih povezuje sličan pristup u rješavanju konceptualnih problematika u području mode, obojica su učenici Londonske umjetničke scene. Matija momentalno pohađa postdiplomski studij na Royal College of Arts, dok je Vanja odradio studij fotografije na University of the Arts London (London College of Communication). Umjetnički senzibilitet i istraživalački nagon koji nose u sebi dodatno se uobličio i izbrusio na tim Londonskim adresama.
Ovim zajedničkim projektom, pod radnim nazivom ‘Paralaksa’, Matija i Vanja pokušavaju na konceptualan način povezati arhitekturu i povijest te kroz modno oblikovanje, multimedijalnim alatima ukazati na dubinski odnos nacionalnog nasljeđa (Šibenska Katedrala) i završnog proizvoda, Matijinih modnih komada.
Paralaksa

Paralaksa

Fotograf zaokružuje fazu projekta vizualima mode, nakita i arhitekture. Cijela priča kroz metodu dekonstrukcije dobiva posve novu dimenziju u interpretaciji modne fotografije, koja je usko povezana s arhitekturom, nacionalnim nasljeđem i njihovim značenjem kao elementarnim sjemenom umjetničkog stvaralaštva.

O projektu u kultnoj galeriji Kranjčar piše naš poznati kustos, povjesničar umjetnosti Vanja Babić. Izložba će biti kombinacija originalnih modnih objekata Matije Čopa te fotografija velikih formata, kao i video rad koji su umjetnički rad fotografa Vanje Šolina.

VIŠE O TEMAMAMatija Čopizložbe fotografijaVanja ŠolinGalerija Kranjčar
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se