Moon Albedo – što se krije iza naziva nove Aldukove kolekcije?

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.09.2017.

0

Nova kolekcija i estetski privlačna modna kampanja renomiranog hrvatskog dizajnera Ivana Alduka prava je oda ženskoj ljepoti i snazi

Modni maraton, u kojemu opstaju samo najkreativniji i najkvalitetniji, u slučaju poznatog modnog dizajnera Ivana Alduka dobio je još jednu izvrsnu dionicu. Nova ready-to-wear kolekcija za jesen i zimu 2017. izgleda izazovno, moćno, glamurozno, svježe, dizajnerski jako i rokerski - baš onako kako i sam dizajner najviše voli.

Pomalo drzak izričaj u dizajnu, pri čemu se neprestano radi na razvijanju novih modela, krojeva i tkanina, koje su iz sezone u sezonu raskošnije i posebnije, prenesen je i na novu modnu kampanju koju potpisuje hvaljeni fotograf Franjo Matković. Modeli Ivana Vukušić i Lucana Mirko iz agencije Talia Model po drugi su put u tandemu izvrsno utjelovile jake i moćne žene smjele u vlastitom modnom odabiru, ali i onom životnom jer spona između toga je neraskidiva.
 
"Nakon veselog i romantičnog proljetnog izdanja idealno je vrijeme za kreativne promjene u glamuroznu i seksepilnu novu sezonu koja se uvijek i izričito vrti oko same žene, njezine unutrašnje i vanjske ljepote koju želim naglasiti i slaviti", izjavio je Ivan za kolekciju koja je već dostupna u dizajnerovom showroomu.
 
Nova Aldukova kolekcija nosi ime Moon Albedo. Naime, taj termin označava količinu refleksije nekog objekta u svemiru. Kako kampanja, a samim time i kolekcija izvrsno odražava potrebe i želje dizajnerovih klijentica koje doista u posebnim situacijama žele zasjati i ostaviti dojam, naziv kampanje nametnuo se sam po sebi. Uz osnovni tamniji kolorit toliko očekivan u zimskim kolekcijama, novost i osvježenje jesu jake i netipične boje - karmin crvena, ljubičasta, denver plava i svijetloplava, puder roza, boja cigle ili pak krem. Modeli s naglaskom na uski struk i putene obline laskaju ženskoj figuri, a koncipirani su u mini, koktel i midi dužini.

Bogatstvo tekstura i končanih čipki geometrijskog uzorka daje dojam luksuznosti i efektnosti koji tako neodoljivo izgledaju u ovoj sezoni. Posebitost ove kolekciju su i pametna dizajnerska rješenja koja ćete uočiti tek pri samo isprobavanju i nošenju.


VIŠE O TEMAMAFranjo MatkovićIvana VukušićLucana MirkoTalia ModelIvan Alduk
Povezano