Monokromatski grafizam i 'toksične' boje eNVy rooma

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 11.05.2017.

0

eNVy room svakom novom kolekcijom nenametljivo, ali primjetno rekonstruira svoje prepoznatljive krojeve haljina postepeno unoseći sve veći broj outwear komada

Retro estetika i ženstveni krojevi snažno su ucrtani u DNK modne kuće eNVy room, no svakom novom kolekcijom Vjeko Franetović i Nikica Ivančević dokazuju da je njihov dizajnerski potpis mnogo više od standardnog romantičarskog usmjerenja. 

eNVy room svakom novom kolekcijom nenametljivo, ali primjetno rekonstruira svoje prepoznatljive krojeve haljina postepeno unoseći sve veći broj outwear komada kao što su jakne i kaputi sa zanimljivim dizajnerskim rješenjima i detaljima. Ove sezone predstavljaju svoju verziju popularnih hoodica, koje su majstorski uklopili u proljetnu kolekciju začinjenu toksičnim bojama kao što su neonsko žuta i narančasta. Taj je bazični sportski komad, obogaćen čipkom i volanima, bio ključni element koji je nadahnuo stilisticu Leu Krpan da vješto ukomponira damske retro chic komade s pomalo dječačkim stilom i cijeloj kolekciji da jedan megapoželjni streetstyle twist.

Slavna eNVy room crno bijela igra i ovoga puta nije izostala te je u novoj kolekciji osvježena dekonstrukcijom, kosim rezovima i dijagonalama. Monokromatski grafizam crno bijelih pruga efektno se spaja s delikatnom čipkom, a pomalo futurističku notu kolekciji daju haljine i suknje metaliziranog sjaja te pamučni Tshirti sa srebrnim printom. Tu su i popularni eNVy room kombinezoni, suknje zvonolikog i tulipan kroja, lagane pamučne košulje s volanima, hlače mrkva kroja, kimona od večernjih i dnevnih materijala te torbice izrađene od srebrene i crne lakirane kože koje su ove sezone nešto manje i još šarmantnije. Haljine su uglavnom izrađene od delikatnog tila koji se nježno leluja u pokretu ili su pak izrađene od materijala koji su svojstveni sportskoj opremi kao što je mreža od neoprena i scuba.

Kampanju potpisuje fotograf Marko Grubišić, s kojim eNVy room po drugi put surađuje. Lice kolekcije je prelijepa Leonarda Zeba iz agencije Talia. Šminku potpisuje Sanja Agić, dok je za kosu odgovorna Draška Topić. Šeširi su djelo poznatih starih zagrebačkih obrtnika Cahun.


VIŠE O TEMAMAVjeko FranetovićNikica IvančevićeNVy roomMarko GrubišićLeonarda Zeb
Povezano