'Moje grčko vjenčanje 3' stiže u kina, pogledajte trailer

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.09.2023.

0

Foto: Editus

Foto: Editus

Nia Vardalos, idejni tvorac ovog uspješnog filmskog serijala, u trećem nastavku preuzima još više odgovornosti – ona je scenaristica, glavna glumica i redateljica

Sve je spremno za treći nastavak romantične komedije s “prstohvatom” Grčke. Zapravo upravo ovaj nastavak Mojeg grčkog vjenčanja (My Big Fat Greek Wedding) brojnu američku obitelj grčkih korijena vodi napokon u njihovu domovinu. Naime, nakon smrti Toulinog (Nia Vardalos) oca Gusa (pokojni Michael Constantine), obitelj Portokalos planira ponovno okupljanje u svojoj rodnoj zemlji Grčkoj.

Glavna osoba ovog filmskog serijala je u trećem nastavku preuzela još više odgovornosti nego do sada. Naime, glavna glumica Nia Vardalos ujedno je i scenaristica sva tri filma, a u zadnjem je preuzela i ulogu redateljice što je u Mojem grčkom vjenčanju (My Big Fat Greek Wedding, 2002.) bio zadatak Joela Zwicka, a u Mojem grčkom vjenčanju 2 (My Big Fat Greek Wedding 2, 2016.) Kirka Jonesa.

Kanadskoj glumici to nije redateljski debi jer je 2009. režirala film Mrzim Valentinovo (I Hate Valentine’s Day) u kojem je glumila upravo s Johnom Corbettom, partnerom iz Mojeg grčkog vjenčanja.

Dakle, treći nastavak znači “još više” same Nije Vardalos, a da je itekako emocionalno vezana uz ovaj filmski serijal otkrila je u razgovoru za “People” u kojem je priznala da je jedna scena rasplakala nju, ali i Johna Corbetta.

“Ima jedna scena u filmu koja me se jako dojmila. Naš snimatelj Barry Peterson inzistirao je da je snimimo u određeni dio dana kad je svijetlost najbolja, a taj smo trenutak dugo čekali. John i ja plešemo na molu i jednostavno su nas preplavile emocije. Zaplakali smo oboje, bilo je nevjerojatno. Oko nas je bilo plavo svijetlo, plavo more… John kaže: ‘Dušo, pogledaj kamo si nas dovela.’ Nije li nevjerojatno?’ A ja odgovaram: ‘Hvala što si došao.'”, otkrila je Vardalos.


Moje Grčko Vjenčanje 3 pogledajte u svim kinima od sedmog rujna ove godine.


VIŠE O TEMAMAMoje Grčko VjenčanjefilmoviNia Vardalos
Povezano